Pizzaugn
Forno Allegro - Nonno Peppe vedeldad

  • 12 990:-

  • 1160 kr/mån - Delbetala räntefritt i 12 mån. Info. Alla villkor i kassan!

Lagerstatus: Beställningsvara, beräknas skickas inom 2-5 arbetsdagar
14 dagar öppet köp från leverans
Klimatkompenserad leverans i hela Sverige
1 mån gratis självriskförsäkring ingår (frivilligt)


Forno Allegro - Nonno Peppe Vedeldad Rostfri

  • Maxtemperatur 500°C
  • Öppning 60 cm
  • Material Bakbord Sicilian Brick (Biscotti)
  • Bakbord 60x60 cm
  • Uppeldningstid 20-30 (gärna längre) minuter
  • Rymmer 2 pizzor samtidigt

Nonno Peppe är en av Edil Planets mest sålda pizzaugn då den har ett väl tilltaget bakbord för att passa även den större familjen. I denna ugnen är det inte nån direkt begränsning för hur stora pizzor du vill göra då bakbordets dimension är 60x60 cm. Ugnen är ännu ett strå mer isolerat än lillebror Nonno Lillo för att bli så bränsleeffektiv som möjligt. Den svalnar långsamt vilket kan vara minst sagt användbart när du lagar mat som kräver lägre värme.

Nonno Peppe är tillverkad i rostfritt stål av lokala italienska hantverkare i fabriken i Bompietro, Sicilien.  Ytterhöljet är lackad i antracite och skulle kunna beskrivas som en grå svart färg. Ugnen kommer komplett med vedavdelare, ugnslucka och skorsten så det enda du behöver tillhandahålla är lite ved. Vi rekommenderar också en infraröd termometer så att man har möjlighet att mäta temperaturen på stenen. Temperaturen på stenen avgör om du är redo att börja baka. Stenen är tvådelad för att bli mindre känslig för sprickor.

Pizzastenen är gjord av hela 40 mm äkta biscottisten från Sicilien,  de är lite skrovligare och porösa vilket gör att du kan baka pizzan i väldigt höga temperaturer vilket skapar en perfekt krispig botten utan att bränna pizzan även vid 450-500°C, varje sten är unik och är en del av tjusningen.

För att laga mat med en mediumtemperatur är det lagom att ha stenen på mellan 230-320 grder celsius, om man däremot ska baka pizza ska stenen upp till minst 350-380 grader. Ett bra tips är att elda upp ugnen långsamt, gärna en timme, då är det enklare att styra temperaturen till ett jämt flöde. Börja att tända en liten brasa i mitten på ugnen, fortsätt lägg på lite mer ved i omgångar och stäng ugnsluckan emellan. När du fått upp ugnen i lagom temperatur skjuter du veden åt sidan, lägger veddelaren så det håller sig på plats, sopar av bakbordet och börjar grädda. Beroende på temperatur tar pizzan mellan 1-3 minuter att grädda. När man lagar mat i en vedugn måste man snurra maten ibland då det blir varmare på den delen som är nära elden.

Om Forno Allegro

Forno Allegro på Sicilien är en hyllad tillverkare av pizzaugnar, känd för sin dedikation till kvalitet, innovation och den sicilianska hantverkstraditionen. Företaget specialiserar sig på att skapa autentiska vedeldade pizzaugnar som är designade för att fånga essensen av traditionell italiensk pizzabakning. Dessa ugnar, tillverkade med lokala material och enligt gammal tradition, är inte bara verktyg för matlagning utan också konstverk som återspeglar regionens rika kultur och historia.

Forno Allegros pizzaugnar kännetecknas av deras robusta konstruktion, högeffektiva värmekapacitet och enastående hållbarhet. De är konstruerade för att nå de höga temperaturer som krävs för att baka den perfekta pizzan – med krispig botten och perfekt smält ost – på bara några minuter. Ugnarna är tillgängliga i olika storlekar och modeller för att passa både hemmabruk och professionella kök, vilket gör dem till ett populärt val för pizzakonnässörer världen över. Utöver pizzaugnar producerar Forno Allegro även andra typer av traditionella ugnar, inklusive de som är avsedda för brödbakning och andra matlagningstraditioner. Deras produkter är inte bara en hyllning till sicilianskt hantverk utan också en bro som förbinder det förflutna med nutid och framtid, genom att erbjuda en tidsenlig tolkning av en årtusenden gammal tradition.


 

Produktblad:

Varumärke: Forno Allegro
Modellbeteckning: nonnopeppess
Bredd (cm): 82
Djup (cm): 75
Garanti (år): 2

Allmän information

Bränsle: Ved
Produktgrupp: Pizzaugn

Teknisk data

Vikt (kg): 65

Recensioner

Forno Allegro - Nonno Peppe vedeldad
Ooni - Fyra 12, Eldas med träpellets
  • Material: Pulverlackat kolstål
  • Bränsle: Träpellets
2 490:-
I lager
Ooni - Koda 12 Gasol
  • Elektrisk tändning (Ja/Nej): Ja
  • Material: Pulverlackat kolstål
  • Bränsle: Gasol
3 592:-
I lager
Ooni - Karu 16 Ved / Kol / Gasol
  • Material: Pulverlackat kolstål
  • Bränsle: Ved / Kol / Gasol
7 506:-
I lager

Mer från Allegro