Eltandborstar

Det finns många fördelar att byta ut din manuella tandborste mot en eltandborste. Eltandborstar är mera effektiva när det gäller att avlägsna plack från tänderna, samt att hindra inflammerat tandkött. Idag rekommenderar de flesta tandläkare eltandborstar framför manuell borstning. Utöver tandläkarrekommendationen så upplever de flesta att de är enklare att använda än en manuell borste, samtidigt som de är skonsammare än den traditionella tandborsten. ... Läs mer


Philips - Sonicare HX6803/04
  • Färg: Blå
  • Pulser per minut: 62000
799:-
I lager
Oral-B - Pro890 CrossAction DUO
11%
Oral-B - Vitality Kids Star Wars
  • Färg: Flerfärgad
  • Hastighet (varv/min): 7600
264:-
Oral-B - Pro1 760 Black Edition CrossAction
17%
Philips - Sonicare HX3671/14
  • Färg: Svart
  • Pulser per minut: 31000
479:-
Oral-B - Vitality Kids Frozen för barn
  • Färg: Flerfärgad
  • Hastighet (varv/min): 7200
263:-

Köpråd Eltandborstar

Det finns många fördelar att byta ut din manuella tandborste mot en eltandborste. Eltandborstar är mera effektiva när det gäller att avlägsna plack från tänderna, samt att hindra inflammerat tandkött. Idag rekommenderar de flesta tandläkare eltandborstar framför manuell borstning. Utöver tandläkarrekommendationen så upplever de flesta att de är enklare att använda än en manuell borste, samtidigt som de är skonsammare än den traditionella tandborsten.

Typer av eltandborstar

Det finns två olika typer av eltandborstar de som har roterande borsthuvuden och de som har svepande borsthuvuden (också kallade soniska). Båda fungerar lika bra, så här är det bästa att välja den tandborststyp vilket känns mest bekväm.

De dyrare modellerna har massor med smarta funktioner som kan vara bra att ha ifall du vill vara extra noga med din munhälsa. Till exempel kan somliga tandborstar kopplas till en app i din telefon som ger dig information och stöd om din tandborstning. Detta kan vara användbart för både dig och din tandläkare.

Ifall du veckopendlar eller reser mycket är det smidigt och tandborsten har ett reseetui.

Hur länge ska man borsta tänderna?

Tandläkare rekommenderar att du borstar tänderna i två minuter varje gång, för att flour i tandkrämen ska hinna bygga upp ett kariesförebyggande skydd på tänderna. Eltandborstar som är utrustade med timer hjälper dig att möta denna rekommendation.

Det är viktigt att byta borsthuvuden regelbundet då det egentligen endast är detta som slits på en eltandborste, du rekommenderas att byta tandborsthuvudet var tredje månad. Nya huvuden kan du givetvis köpa hos Hemmy.