Eltandborstar

Det finns många fördelar att byta ut din manuella tandborste mot en eltandborste. Eltandborstar är mera effektiva när det gäller att avlägsna plack från tänderna, samt att hindra inflammerat tandkött. Idag rekommenderar de flesta tandläkare eltandborstar framför manuell borstning. Utöver tandläkarrekommendationen så upplever de flesta att de är enklare att använda än en manuell borste, samtidigt som de är skonsammare än den traditionella tandborsten. ... Läs mer


Oral-B - eltandborste Pro 900 Sensi Ultrathin
6%
Oral-B - iO Series 8 svart
  • Vikt (kg): 0,8
2 499:-
Oral-B - Pro890 CrossAction DUO
19%
Oral-B - iO Series 7
12%
  • Vikt (kg): 0,81
2 458:-
2 790:-
Oral-B - Vitality Kids Frozen för barn
  • Färg: Flerfärgad
  • Hastighet (varv/min): 7200
349:-
Oclean - Eltandborste X Pro Blå
Philips - HX9044/33 Premium Plaque Defence
11%
Oclean - Borsthuvud 2 st Vit
Oclean - Borsthuvud 2 st Grå
12%
  • Vikt (kg): 0,21
175:-
199:-
Oral-B - iO 10 eltandborste, vit
Oral-B - Pro 1 700 White Sensi UltraThin
7%
Jordan - borsthuvuden Smile Whitening 4 st
15%
Ströme - Super Sonic ersättningsborste 4 st
11%
Oral-B - elektrisk tandborste Pro 1-750 Svart
5%
Oral-B - Pro 600 Cross Action
  • Vikt (kg): 0,23
332:-
I lager
Philips - HX9044/17 Premium Plaque Defence
12%

Köpråd Eltandborstar

Det finns många fördelar att byta ut din manuella tandborste mot en eltandborste. Eltandborstar är mera effektiva när det gäller att avlägsna plack från tänderna, samt att hindra inflammerat tandkött. Idag rekommenderar de flesta tandläkare eltandborstar framför manuell borstning. Utöver tandläkarrekommendationen så upplever de flesta att de är enklare att använda än en manuell borste, samtidigt som de är skonsammare än den traditionella tandborsten.

Typer av eltandborstar

Det finns två olika typer av eltandborstar de som har roterande borsthuvuden och de som har svepande borsthuvuden (också kallade soniska). Båda fungerar lika bra, så här är det bästa att välja den tandborststyp vilket känns mest bekväm.

De dyrare modellerna har massor med smarta funktioner som kan vara bra att ha ifall du vill vara extra noga med din munhälsa. Till exempel kan somliga tandborstar kopplas till en app i din telefon som ger dig information och stöd om din tandborstning. Detta kan vara användbart för både dig och din tandläkare.

Ifall du veckopendlar eller reser mycket är det smidigt och tandborsten har ett reseetui.

Hur länge ska man borsta tänderna?

Tandläkare rekommenderar att du borstar tänderna i två minuter varje gång, för att flour i tandkrämen ska hinna bygga upp ett kariesförebyggande skydd på tänderna. Eltandborstar som är utrustade med timer hjälper dig att möta denna rekommendation.

Det är viktigt att byta borsthuvuden regelbundet då det egentligen endast är detta som slits på en eltandborste, du rekommenderas att byta tandborsthuvudet var tredje månad. Nya huvuden kan du givetvis köpa hos Hemmy.