Integritetspolicy

Vi är måna om att de personuppgifter vi samlar in om dig endast används till att fullfölja de uppdrag som du ålägger oss att slutföra och för oss att skapa en så bra kundupplevelse som möjligt. Här följer information om vilka uppgifter vi samlar in och vad de används till. 

När du köper något från oss samlar vi in personuppgifter om dig som namn, adress, telefonnummer och e-mail. Dessa använder vi givetvis för att leverera produkter till dig och för att kommunicera med dig under och efter leveransen. Vi delar med oss av dina adressuppgifter till våra transportörer med skydd av avtal som reglerar att de endast får använda sig av uppgifterna för att fullfölja sina leveransåtaganden. Du ombeds godkänna våra allmänna villkor och därmed också denna integritetspolicy när du genomför ett köp i kassan.

Vi låter även vår betalningspart Svea Ekonomi samla in kunduppgifter om dig när du betalar för dina varor i kassan. Känsliga uppgifter som kreditkortsnummer sköts direkt av Svea ekonomi och är inte uppgifter som vi behandlar. Om du väljer att betala med något av deras kreditalternativ, kan de även samla in personnummer och andra uppgifter som används för att göra en kreditprövning. 

Vi sparar uppgifter kring dig och din adress för att kunna följa eventuella garanti- och reklamationsärenden som uppkommer i efterhand. E-mail använder vi också för att skicka attraktiva marknadsförings-erbjudanden, information och spännande nyheter till dig. 

När du surfar på hemmy.se så sparar vi din IP-adress. Den sparar vi även när du lagt en order i vår kassa. Vi använder den endast om vi skulle upptäcka ett bedrägeri, då vi överlämnar den till Polisen.  Vi använder även s.k. cookies för att hålla reda på din varukorg och andra inställningar som du gör på webbsidan. 

Vi använder oss av tredje part-tjänster för statistik och marknadsföring, exempelvis Google Analytics och Facebook. Dessa samlar in information och anonymiserar informationen utan att vi får tillgång till den. Genom att använda verktyg från dessa tjänster kan vi se statistik och skicka marknadsföring till dig. 

Hur skyddar ni uppgifterna?
Alla personuppgifter sparas i de system som vi använder och dessa är skyddade med lösenord och tekniska brandväggar. Vi driftar våra system inom EU och lägger så mycket som möjligt i Sverige. Till det har vi strikta organisatoriska roller inom organisationen som har endast har tillgång till en begränsad del av dina personuppgifter. Vår policy är att du endast ska behöva veta så mycket om en kund som behövs för att utföra dina arbetsuppgifter. 

När du som kund använder webbsidan skyddas du av SSL (Secure Socket Layer) som är ett protokoll för säker överföring av data via Internet (eller andra nätverk). Du som kund behöver kontrollera att SSL inte är avstängt i inställningarna för browser.

Hur länge sparas mina uppgifter?
Dina uppgifter sparas aldrig längre än vad som är tillåtet enligt gällande personuppgiftslagstiftning. En del uppgifter måste vi spara längre då detta regleras i lag, exempelvis bokföringslagen. Andra sparar vi så länge du är kund hos oss. Detta är du så länge du har köpt en produkt som har garanti eller reklamationstid kvar. Medan du är kund hos oss skickar vi marknadsföring och annan information till dig, men den kan du avregistrera dig från. Information om hur du gör det framgår i den kommunikation som vi skickar till dig.  

Ändringar
Hemmy AB förbehåller sig rätten att ändra denna integritetspolicy när som helst för att uppfylla nya tekniska eller juridiska krav.