Pumpar


De pumpar villaägare oftast har nytta av är sugpumpar och dränkbara pumpar. Sugpumpar, vanligtvis kallade bevattningspumpar, suger upp vatten från en brunn, en bäck, en sjö eller dyligt genom en slang. Dessa pumpar är oftast enkla att transportera och har tillräcklig kapacitet för att klara av att vattna en trädgård via slang eller vattenspridare. ... Läs mer

Alla produkter

Kärcher - BP 2 Garden
Kärcher - SP 2 Flat
AL-KO - DRAIN 20000 HD

Köpråd Pumpar

De pumpar villaägare oftast har nytta av är sugpumpar och dränkbara pumpar. Sugpumpar, vanligtvis kallade bevattningspumpar, suger upp vatten från en brunn, en bäck, en sjö eller dyligt genom en slang. Dessa pumpar är oftast enkla att transportera och har tillräcklig kapacitet för att klara av att vattna en trädgård via slang eller vattenspridare.

Dränkbara pumpar funkar genom att de sänks ned i det de skall tömma. Dränkbara pumpar har ofta mycket hög kapacitet och lämpar sig som bevattningspumpar i huvudsak för mycket stora trädgårdar.

Typ av funktion

Har du tänkt köpa en pump för att bevattna din trädgård är en bevattningspump det ultimata alternativet. De är små och lätta, lätta att flytta samt har tillräcklig kapacitet för att vattna dom allra flesta trädgårdar. Se till att pumpen innehar tillräcklig sughöjd om du tänker att ta vatten från en sjö eller liknande samt att den klarar att pumpa vattnet högt om du har en kuperad trädgård. Dessa pumpar finns dessutom med hydrofortank.

Kommer du med jämna mellanrum att behöva tappa ur en brunn, en fördämning, en källare eller en swimmingpool är en dränkbar pump det ultimata alternativet. Skall pumpen användas till att tömma swimmingpoolen är det allra viktigaste att den har hög kapacitet. Leta då efter en pump som kan pumpa många tusen liter vatten/timme. Kommer du att använda den till att pumpa smutsigt vatten, exempelvis från en trädgårdsdamm eller sjö, leta då efter en smutsvattenpump som, utöver hög kapacitet, även kan hantera så stora partiklar som möjligt, gärna partiklar med en dimension på över 25 mm.