Pelletsgrillar

En pelletsgrill är en helt egen grillupplevelse och lika enkelt som att använda en ugn. Istället för kol eller gasol grillar du med träpellets. Här finns det verkligen möjlighet att styra smak och arom från det du tillagar! Pellets finns i olika träslag som äpple, hickory, körsbär och många fler. Varje sort ger sin speciella röksmak till din mat och det är just detta som har gjort pelletsgrillen så populär. Rök ... Läs mer


Alla produkter

Traeger - Ironwood D2 -  650

  • Bredd (cm): 114
  • Termometer i lock (ja/nej): Ja
  • Pelletskapacitet: 9
14 990 :-  
Traeger - Pro 22 blue

  • Bredd (cm): 101
  • Mått på grillyta (cm): 55.5x49
  • Pelletskapacitet: 8
-21%
6 290 :-
7 985 :-
I lager
Traeger - Ironwood D2  - 885

  • Bredd (cm): 134.5
  • Termometer i lock (ja/nej): Ja
  • Pelletskapacitet: 9
17 089 :-  
Traeger - Timberline D2 - 850

  • Bredd (cm): 117
  • Termometer i lock (ja/nej): Ja
  • Pelletskapacitet: 9
21 799 :-  
Traeger - Pro D2 780 - Black

  • Bredd (cm): 122
  • Termometer i lock (ja/nej): Ja
  • Pelletskapacitet: 8.2
12 349 :-  
Traeger - Lil Pig Pink

  • Bredd (cm): 140
  • Mått på grillyta (cm): 55.5x49.5
  • Pelletskapacitet: 5.4
19 120 :-  
Traeger - Timberline D2  - 1300

  • Bredd (cm): 147
  • Termometer i lock (ja/nej): Ja
  • Pelletskapacitet: 10.9
24 995 :-  
Traeger - Pro D2 575 - Black

  • Bredd (cm): 104
  • Termometer i lock (ja/nej): Ja
  • Pelletskapacitet: 8.2
9 499 :-  
Traeger - Ranger

  • Bredd (cm): 54
  • Termometer i lock (ja/nej): Ja
  • Pelletskapacitet: 3.6
5 999 :-  

Köpråd Pelletsgrillar

En pelletsgrill är en helt egen grillupplevelse och lika enkelt som att använda en ugn. Istället för kol eller gasol grillar du med träpellets. Här finns det verkligen möjlighet att styra smak och arom från det du tillagar! Pellets finns i olika träslag som äpple, hickory, körsbär och många fler. Varje sort ger sin speciella röksmak till din mat och det är just detta som har gjort pelletsgrillen så populär. Rökdoftade brisket, saftiga revbenspjäll och rökta chilifrukter blir höjdpunkter på sommarens barbecue. 

Så fungerar en pelletsgrill

Pellets puttas långsamt in i grillen, i små mängder och förbränns nästan helt. Eftersom pellets är lika stora allihop är det enkelt för grillen att dosera mängden och därmed värmen beroende på vilken inställning du har valt. Det är lika enkelt som att sätta på en ugn.

På grund av deras lilla storlek och sammansättning, bränns pellets rent och ger en lätt rökig smak. De pellets som används för pelletsgrillar är framtagna för matlagning. Traeger hämtar träråvaran från spillvirke från träd som avverkats för att producera sågade träråvaror. Inga träd avverkas således enbart för att tillverka pellets, vilket är ett mer hållbart sätt att tänka hos Traeger. Obs! Andra typer av pellets som används för uppvärmning i spisar eller pannor ska inte användas för matlagning! De innehåller ämnen och träslag med spår av bark och andra beståndsdelar som kan ge hälsofarliga effekter. Dessutom blir det inte lika gott.

En pelletsgrill lagar mat med en metod som kallas indirekt värme. Metoden används också av traditionella kol- och trärökar. Denna likhet, och det faktum att träpellets producerar röksmaker, resulterade i att många vände sig till pelletsgrillar som ett lättanvänt alternativ till traditionella rökar. När du lagar mat med indirekt värme har du en helt annan kontroll än andra grillar. Ingen öppen eld, inga flygande gnistor eller direkt kontakt mellan fettdroppar och eld.

Röksmak från olika träslag

Traeger har tagit fram denna poster med vilka träslag som passar med vad du vill grilla.


Joe Traeger utvecklade Traeger-pelletsgrillen 1985 och patenterade den 1986 i USA. Den innovativa grillen använde en trepositionskontroll, kallad en LMH-kontroller som indikerar inställningar för låg, medelhög och hög värme. Sedan 80-talet har den blivit en naturlig del i den amerikanska BBQ-traditionen.