Pizzaugn
Forno Allegro - Etna Two gasol

Denna produkt är tyvärr inte till salu hos oss för tillfället. Vi vill att du ska hitta det du letar efter så nedan ser du förslag från oss och även sponsrade förslag från Prisjakt.

Förslag från Prisjakt.nu

ShopProduktPris
Adlibris
Allegro 193:-
Ooni - Fyra 12, Eldas med träpellets
  • Material: Pulverlackat kolstål
  • Bränsle: Träpellets
2 490:-
I lager
Ooni - Koda 12 Gasol
  • Elektrisk tändning (Ja/Nej): Ja
  • Material: Pulverlackat kolstål
  • Bränsle: Gasol
3 592:-
I lager
Ooni - Karu 16 Ved / Kol / Gasol
  • Material: Pulverlackat kolstål
  • Bränsle: Ved / Kol / Gasol
7 506:-
I lager


Forno Allegro - Etna Two

  • Material Bakbord Sicilian Brick (Biscotti)
  • Bakbord 40x40 cm
  • Uppvärmningstid 15-20 minuter
  • Rymmer 1 pizza i taget
  • Bränsle: gasol

Gasoleldad pizzaugn från italienska Forno Allegro tillverkad i rostfritt stål för ett kustnära klimat som i Sverige. Ugnen kommer med en handgjord biscotti lersten, vilket gör så att den inte är 100% slät alltså den låter värmen att åka mellan dem små gliporna i stenen som gör att dem får en fin botten. Lerstenen är gjord för höga temperaturer som krävs vid bakning av napolitanska pizzor och det går fort att få upp stenen i önskad temperatur.

Bakytan är 40*40 cm vilket gör ugnen perfekt för pizzapartyt. Glöm inte bort att du även kan använda ugnen för all typ av matlagning och inte bara till napolitanska pizzor. Med gasol kommer du snabbt igång, ugnen tar ca 15-20 minuter att komma upp i 450 grader för en perfekt pizza.

Tänd ugnen och stäng sedan locket vid uppvärmning, vänta 15-20 minuter och mät sedan temperaturen med en lasertermometer mitt på stenen Temperaturen på stenen ska ligga runt 350-380 °C för att få frasiga napolitanska pizzor. Grädda pizzorna i cirka 90 sekunder, tänk på att snurra på pizzan så att hela pizzan blir jämt gräddad. Ska du laga annan mat som exempelvis lasagne eller gratäng så rekommenderar vi en lägre temperatur än vid pizzabakning.

Om Forno Allegro

Forno Allegro på Sicilien är en hyllad tillverkare av pizzaugnar, känd för sin dedikation till kvalitet, innovation och den sicilianska hantverkstraditionen. Företaget specialiserar sig på att skapa autentiska vedeldade pizzaugnar som är designade för att fånga essensen av traditionell italiensk pizzabakning. Dessa ugnar, tillverkade med lokala material och enligt gammal tradition, är inte bara verktyg för matlagning utan också konstverk som återspeglar regionens rika kultur och historia.

Forno Allegros pizzaugnar kännetecknas av deras robusta konstruktion, högeffektiva värmekapacitet och enastående hållbarhet. De är konstruerade för att nå de höga temperaturer som krävs för att baka den perfekta pizzan – med krispig botten och perfekt smält ost – på bara några minuter. Ugnarna är tillgängliga i olika storlekar och modeller för att passa både hemmabruk och professionella kök, vilket gör dem till ett populärt val för pizzakonnässörer världen över. Utöver pizzaugnar producerar Forno Allegro även andra typer av traditionella ugnar, inklusive de som är avsedda för brödbakning och andra matlagningstraditioner. Deras produkter är inte bara en hyllning till sicilianskt hantverk utan också en bro som förbinder det förflutna med nutid och framtid, genom att erbjuda en tidsenlig tolkning av en årtusenden gammal tradition.


 

Produktblad:

Varumärke: Forno Allegro
Modellbeteckning: etnatwo
Höjd (cm): 35
Bredd (cm): 50
Djup (cm): 46.5
Garanti (år): 2

Allmän information

Bränsle: Gasol
Produktgrupp: Pizzaugn

Teknisk data

Vikt (kg): 25

Recensioner

Forno Allegro - Etna Two gasol
Forno Allegro - Etna Two gasol
Forno Allegro - Etna Two gasol
Forno Allegro - Etna Two gasol
Forno Allegro - Etna Two gasol

Mer från Allegro