Pool & utomhusbad

Med uppvärmda utomhusbad behöver du inte vänta på de riktigt varma sommardagarna för att njuta av att vara i vatten under din lediga tid. Våra tips är till för att du ska få ut det mesta av ditt utomhusbad och veta hur du sköter din pool på bästa sätt. ... Läs mer


Köpråd Pool & utomhusbad

Med uppvärmda utomhusbad behöver du inte vänta på de riktigt varma sommardagarna för att njuta av att vara i vatten under din lediga tid. Våra tips är till för att du ska få ut det mesta av ditt utomhusbad och veta hur du sköter din pool på bästa sätt.

Spabad för dina behov

Spabad finns i olika storlekar och med olika form. De har också olika funktioner så att du kan välja just det spabad som passar dig bäst utifrån hur du vill använda din bubbelpool. Fundera bland annat på om du kommer vilja använda spabadet även under vintern och i så fall vilken lägsta utomhustemperatur du kommer vilja använda badet i.

Om du placerar en pergola med tak över badet behöver helgernas badplaner aldrig ändras bara för att det blir regn.

Gör ditt utomhusbad mer bekvämt

Du kan öka bekvämligheten i ditt utomhusbad med uppblåsbara dynor och kuddar. Med en flytande bar kan alla badare ha sin favoritdryck inom räckhåll. När du badar sena kvällar eller mörkare dagar kan du ha LED-belysning direkt i din pool istället för att behöva ha andra lampor runt omkring.

Tips för att vattnet ska hållas rent

Vi har även poolrengöring och tillbehör som hjälper dig se till att vattnet i ditt bad är av högsta kvalitet. Vattentest kontrollerar bland annat klorhalt och pH-värde. Du kan justera dessa nivåer efter behov genom att köpa klor och medel som sänker eller höjer pH-värdet. Glöm inte att använda klordoserare som fördelar kloret från tabletterna jämnt i vattnet. Annars kan kloret missfärga ditt spabad. Använd en klortablett vid ett eller två tillfällen per vecka beroende på hur mycket du badar.

Växtdelar och annat skräp som hamnar i vattnet får du lätt bort med en spahåv. För att förebygga att det hamnar saker i vattnet kan du lägga på skyddsöverdrag när du inte använder poolen. Du kan även köpa till ett fotbad att ha vid poolen så att gräs och annat som lätt fastnar på fötterna hamnar i fotbadet istället för i badvattnet.

Så rengör du en smutsig pool

Om själva utomhusbadet skulle bli smutsigt kan du använda algmedel eller borste för att skrubba bort beläggningar. Formen på borsten påverkar hur väl du kommer åt, framförallt i uppblåsbara spabad. Därför finns det borstar som är formade specifikt efter dessa spabad.

Byt ut och rengör filtret i din pool för kristallklart vatten

Eftersom filter i spabad bör bytas ut efter 4-6 veckor säljer vi även filter i flerpack för att det ska vara så billigt som möjligt. 

Glöm inte att mellan bytena rengöra filtret ofta. Annars kommer fettet och smutsen som samlas i filtret göra att filtret inte längre kan hålla vattnet kristallklart. För att vara säker på att filtret blir ordentligt rent är det bäst att använda filterrengöring och följa instruktionerna. Mindre säkra metoder är till exempel att använda klorin som kan göra att det ser mer rent ut än det egentligen är, eller att använda högtryckstvätt som istället kan skada filtret.