Pizzaugn

Pizzaugnar för utomhusbruk använder antingen gasol eller fasta bränslen som trä, träkol eller pellet för att uppnå unika smaker. Vissa människor föredrar vedeldade ugnar eftersom de ger maten en rökig smak som inte kan kopieras med gasol. Även om en del insisterar på att vedeldade ugnar är det enda sättet att laga en pizza, är det faktum att en traditionell pizzaugnsverk kanske inte passar alla. ... Läs mer


Ooni - Fyra 12, Eldas med träpellets
 • Material: Pulverlackat kolstål
 • Bränsle: Träpellets
3 206:-
Alfa Forni - One
Mustang - Pizzaugn Vomero 16
 • Bränsle: Gasol
2 543:-
Ooni - Fyra 12 - Paket med överdrag, Pizzakniv & Pizzaspade
 • Material: Pulverlackat kolstål
 • Bränsle: Träpellets
4 190:-
4 387:-
Alfa Forni - Brio
Forno Allegro - Pizzaiolo Gasol
 • Bränsle: Gasol
21 990:-
Forno Allegro - Pizzaiolo 4 vedeldad
Ooni - Karu 16 Ved / Kol / Gasol
 • Material: Pulverlackat kolstål
 • Bränsle: Ved / Kol / Gasol
7 513:-
Forno Allegro - Nonno Lillo
6%
 • Bränsle: Ved
7 495:-
7 990:-
Forno Allegro - Luxury Gasol
14%
 • Bränsle: Gasol
15 440:-
17 900:-
Forno Allegro - Della Nonna XXL Gasol
 • Bränsle: Gasol
39 990:-
41 731:-
Forno Allegro - Della Nonna XXL Vedeldad
8%
 • Bränsle: Ved
39 990:-
43 695:-
Forno Allegro - Nonno Peppe Gasol
 • Bränsle: Gasol
14 990:-
Forno Allegro - Forno Surriento
 • Bränsle: Gasol
10 990:-
Forno Allegro - Nonno Peppe vedeldad

Köpråd Pizzaugn

Pizzaugnar för utomhusbruk använder antingen gasol eller fasta bränslen som trä, träkol eller pellet för att uppnå unika smaker. Vissa människor föredrar vedeldade ugnar eftersom de ger maten en rökig smak som inte kan kopieras med gasol. Även om en del insisterar på att vedeldade ugnar är det enda sättet att laga en pizza, är det faktum att en traditionell pizzaugnsverk kanske inte passar alla.

Hur varm är en pizzaugn?

En pizzaugn kan nå temperaturer mellan 370°C till 500°C (700°F till 932°F), vilket är betydligt varmare än en standard köksugn. Denna höga temperatur är avgörande för att snabbt baka pizzan och ge den dess karakteristiska krispiga botten och perfekt smälta ost.

Vad kan man laga i en pizzaugn?

Förutom pizza kan en pizzaugn användas för att tillaga en mängd olika rätter, inklusive:

Bröd: Den höga värmen och den jämn värmedistributionen är perfekt för att baka olika typer av bröd med en krispig skorpa.

Grönsaker: Rostade grönsaker får en härlig karamellisering och djup smak när de tillagas i en pizzaugn.

Kött och fisk: Allt från hela kycklingar till biffar och hela fiskar kan få en underbar rökt smak och en perfekt tillagning i en pizzaugn.

Ved eller gasol

Laga pizza med gasol

Att laga mat med ved är inte alltid möjligt eller ett effektivt val. I vissa områden eller stadsdelar kan eldning vara förbjuden, så en gasolugn kan vara ett bra val.

En del tror att gasolugnar värms snabbare än ved, men det är inte sant. Trä brinner faktiskt varmare. Vad de egentligen menar är att det är lättare att tända eld när man använder gasol. Dessutom kan du bättre behålla din temperaturkontroll genom att använda gasol istället för att lägga till ytterligare träbitar.

Vedeldad pizzaugn

Vedeldade ugnar är ett bra sätt att laga läckra, krispiga pizzor. De kan användas för att laga allt från bröd och bakverk till kött och grönsaker. En vedugn ger läckra smaker och unika tillagade texturer till din mat. När du lagar mat med ved tillsätter du mer ved för att nå ugnens höga temperaturer och slutar fylla på med ved när du vill att temperaturen ska sjunka.

En vedeldad pizzaugn är också ett utmärkt komplement till vilken bakgård eller uteplats som helst eftersom den är rolig och enkel att använda! Vedeldade ugnar låter dig ha den fullständiga traditionella matlagningsupplevelsen där all familj och vänner deltar i det roliga. 

Vilken ved till pizzaugn?

Valet av ved är viktigt för att uppnå rätt temperatur och ge maten en lätt rökig smak. Hårdved som ek, ask, hickory, och fruktträd som äpple och körsbär är populära val. Dessa träslag brinner rent och ger en hög värme utan att lämna för mycket aska.

Kan man laga pizza med pellets?

Ja, det är möjligt att använda pellets i vissa pizzaugnar, särskilt i de som är designade för pelletsbränsle. Pellets erbjuder en ren och effektiv förbränning och kan nå de höga temperaturer som krävs för att baka pizza, ofta med mindre rökutveckling än traditionell ved. Det är dock viktigt att använda livsmedelssäkra pellets som är avsedda för matlagning, inte de som används för uppvärmning.