Pizzaugnar

Pizzaugnar för utomhusbruk använder antingen gasol eller fasta bränslen som trä eller träkol för att uppnå unika smaker. Vissa människor föredrar vedeldade ugnar eftersom de ger maten en rökig smak som inte kan kopieras med gas. Även om en del insisterar på att vedeldade ugnar är det enda sättet att laga en pizza, är det faktum att en traditionell pizzaugnsverk kanske inte passar alla. Att välja mellan ved eller gaseldade val kan bero på din livsstil och behov. ... Läs mer


Ooni - Koda 12
  • Elektrisk tändning (Ja/Nej): Ja
  • Material: Pulverlackat kolstål
  • Bränsle: Gasol
2 979:-
I lager
Ooni - Karu 16
  • Material: Pulverlackat kolstål
  • Bränsle: Ved / Kol / Gasol som tillbehör
7 890:-
I lager
Ooni - Koda 16
  • Elektrisk tändning (Ja/Nej): Ja
  • Material: Pulverlackat kolstål
  • Bränsle: Gasol
4 490:-
Ooni - Karu 12
  • Material: Rostfritt stål
  • Bränsle: Ved / Kol / Gasol som tillbehör
2 990:-
I lager
Forno Allegro - Etna Two
  • Bränsle: Gasol
6 990:-
Forno Allegro - Forno Surriento
  • Bränsle: Gasol
10 990:-
Forno Allegro - Luxury
  • Bränsle: Gasol
17 990:-
Forno Allegro - Nonno Lillo
  • Bränsle: Ved
7 990:-
Forno Allegro - Nonno Peppe Gasol
  • Bränsle: Gasol
14 990:-
Forno Allegro - Nonno Peppe Vedeldad Rostfri
Forno Allegro - Pizzaiolo 4 Pizza
  • Bränsle: Ved
16 990:-
Forno Allegro - Pizzaiolo Gasol
  • Bränsle: Gasol
19 990:-
Ooni - Fyra 12
  • Material: Pulverlackat kolstål
  • Bränsle: Träpellets
2 195:-
I lager
Forno Allegro - Della Nonna XXL
  • Bränsle: Ved
44 990:-
Forno Allegro - Della Nonna XXL
  • Bränsle: Gasol
49 990:-

Köpråd Pizzaugnar

Pizzaugnar för utomhusbruk använder antingen gasol eller fasta bränslen som trä eller träkol för att uppnå unika smaker. Vissa människor föredrar vedeldade ugnar eftersom de ger maten en rökig smak som inte kan kopieras med gas. Även om en del insisterar på att vedeldade ugnar är det enda sättet att laga en pizza, är det faktum att en traditionell pizzaugnsverk kanske inte passar alla. Att välja mellan ved eller gaseldade val kan bero på din livsstil och behov.

Varför en pizzaugn framför vanlig ugn eller grill?

Pizzaugnar måste nå konstant höga temperaturer för att ge en perfekt brynt och krispig bas till din pizza. Den optimala tillagningstemperaturen är mellan 400°C och 500°C, och det kan du inte uppnå i din ugn i köket. 

Olika matlagningsupplevelser

Vedeldad pizzaugn

Vedeldade ugnar är ett bra sätt att laga läckra, krispiga pizzor. De kan användas för att laga allt från bröd och bakverk till kött och grönsaker. En vedugn ger läckra smaker och unika tillagade texturer till din mat. När du lagar mat med ved tillsätter du mer ved för att nå ugnens höga temperaturer och slutar fylla på med ved när du vill att temperaturen ska sjunka.

En vedeldad pizzaugn är också ett utmärkt komplement till vilken bakgård eller uteplats som helst eftersom den är rolig och enkel att använda! Vedeldade ugnar låter dig ha den fullständiga traditionella matlagningsupplevelsen där all familj och vänner deltar i det roliga. 

Laga pizza med gas

Att laga mat med ved är inte alltid möjligt eller ett effektivt val. I vissa områden eller stadsdelar kan eldning vara förbjuden, så en gasugn kan vara ett bra val.

En del tror att gasugnar värms snabbare än ved, men det är inte sant. Trä brinner faktiskt varmare. Vad de egentligen menar är att det är lättare att tända eld när man använder gas. Dessutom kan du bättre behålla din temperaturkontroll genom att använda gas istället för att lägga till ytterligare träbitar.

Så gas kan vara ett bra val om du vill behålla längre tillagningstider (till exempel stora fester) eftersom de kan hjälpa till med snabbare förvärmningstider och lägre vedunderhåll.