Pizzaugn
Forno Allegro - Della Nonna XXL Vedeldad
- 44 990:-
-
35 990:- -20%
Rabatten jämförs med lägsta pris senaste 30 dagar.3077 kr/mån - Delbetala räntefritt i 12 mån. Info. Alla villkor i kassan!
- 3077 kr/mån - Delbetala räntefritt i 12 mån. Info. Alla villkor i kassan!
Lagerstatus: Beställningsvara – leveranstid kan ej beräknas
14 dagar öppet köp från leverans
Klimatkompenserad leverans i hela Sverige
1 mån gratis självriskförsäkring ingår (frivilligt)
- Lagerstatus: Beställningsvara – leveranstid kan ej beräknas
- Se alternativ
14 dagar öppet köp från leverans
Klimatkompenserad leverans i hela Sverige
Forno Allegro - Della Nonna XXL
- Öppning 90 cm
- Material Bakbord Lavasten
- Bakbord 90x90 cm
- Uppvärningstid 20-30 minuter
- Rymmer 6 pizzor samtidigt
Forno Allegro Della Nonna är pizzaugnen för dig som verkligen menar allvar
Med sin enorma bakyta om 90x90 cm kan man lassa ut pizza till mängder av gäster, faktiskt upp till 6 st i taget. I första hand är denna till restauranger som tröttnat på att göra svennepizza och tycker det är dags att levla upp till vedeldad napoletansk pizza men vi kan lova att om du köper denna hem så kommer du vara värst!
Med en sten i lava på 5 cm och isolering på hela 15 cm håller den värmen på ett utmärkt sätt.
Forno Allegro XXL är gjord av 100% rostfritt stål av lokala italienska hantverkare i fabriken i Bompietro, Sicilien.
Ugnen kommer komplett med vedavdelare, ugnslucka och skorsten så det enda du behöver tillhandahålla är lite ved.
Hitta rätt temeratur
När du ska baka pizza ska stenen upp till minst 350-380 grader, gärna mer.Ett bra tips är att elda upp ugnen långsamt, gärna en timme, då är det enklare att styra temperaturen till ett jämt flöde. Börja att tända en liten brasa i mitten på ugnen, fortsätt lägg på lite mer ved i omgångar och stäng ugnsluckan emellan. När du fått upp ugnen i lagom temperatur skjuter du veden åt sidan, lägger veddelaren så det håller sig på plats, sopar av bakbordet och börjar grädda. Beroende på temperatur tar pizzan mellan 1-3 minuter att grädda. När man lagar mat i en vedugn måste du snurra maten ibland då det blir varmare på den delen som är nära elden.
Om Forno Allegro
Forno Allegro på Sicilien är en hyllad tillverkare av pizzaugnar, känd för sin dedikation till kvalitet, innovation och den sicilianska hantverkstraditionen. Företaget specialiserar sig på att skapa autentiska vedeldade pizzaugnar som är designade för att fånga essensen av traditionell italiensk pizzabakning. Dessa ugnar, tillverkade med lokala material och enligt gammal tradition, är inte bara verktyg för matlagning utan också konstverk som återspeglar regionens rika kultur och historia.
Forno Allegros pizzaugnar kännetecknas av deras robusta konstruktion, högeffektiva värmekapacitet och enastående hållbarhet. De är konstruerade för att nå de höga temperaturer som krävs för att baka den perfekta pizzan – med krispig botten och perfekt smält ost – på bara några minuter. Ugnarna är tillgängliga i olika storlekar och modeller för att passa både hemmabruk och professionella kök, vilket gör dem till ett populärt val för pizzakonnässörer världen över. Utöver pizzaugnar producerar Forno Allegro även andra typer av traditionella ugnar, inklusive de som är avsedda för brödbakning och andra matlagningstraditioner. Deras produkter är inte bara en hyllning till sicilianskt hantverk utan också en bro som förbinder det förflutna med nutid och framtid, genom att erbjuda en tidsenlig tolkning av en årtusenden gammal tradition.
Produktblad: |
|
Varumärke: | Forno Allegro |
Modellbeteckning: | dellanonnaxxl |
Höjd (cm): | 46 |
Bredd (cm): | 112 |
Djup (cm): | 105 |
Garanti (år): | 2 |
Allmän information |
|
Bränsle: | Ved |
Produktgrupp: | Pizzaugn |
Teknisk data |
|
Vikt (kg): | 220 |