Pizzaugn
Forno Allegro - Nonno Peppe Gasol
-
14 990:-
- 1327 kr/mån - Delbetala räntefritt i 12 mån. Info. Alla villkor i kassan!
1327 kr/mån - Delbetala räntefritt i 12 mån. Info. Alla villkor i kassan!
Lagerstatus: Beställningsvara – leveranstid kan ej beräknas
14 dagar öppet köp från leverans
Klimatkompenserad leverans i hela Sverige
1 mån gratis självriskförsäkring ingår (frivilligt)
- Lagerstatus: Beställningsvara – leveranstid kan ej beräknas
- Se alternativ
14 dagar öppet köp från leverans
Klimatkompenserad leverans i hela Sverige
Forno Allegro - Nonno Peppe Gasol
- Maxtemperatur 500°C
- Öppning 60 cm
- Material Bakbord Lavasten
- Bakbord 54x60 cm
- Uppvärmningstid 20-30 minuter
- Rymmer två pizzor samtidigt
Nonno Peppe är Edil Planets mest sålda pizzaugn då den har ett väl tilltaget bakbord för att passa även den större familjen. I denna ugnen är det inte nån direkt begränsning för hur stora pizzor du vill göra då bakbordets dimension är 60x60 cm. Ugnen är ännu ett strå mer isolerat än lillebror Nonno Lillo för att bli så bränsleeffektiv som möjligt. Den svalnar långsamt vilket kan vara minst sagt användbart när du lagar mat som kräver lägre värme.
Nonno Peppe är gjord av 100% rostfritt stål av lokala italienska hantverkare i fabriken i Bompietro, Sicilien. Ugnen kommer komplett med en kraftfull gasolbrännare för att få upp ugnen i extrema temperaturer. Temperaturen på stenen avgör om du är redo att börja baka. Stenen är tvådelad för att bli mindre känslig för sprickor.
Pizzastenen är gjord av hela 40 mm äkta vulkansten från Etna på Sicilien, inte långt ifrån där ugnarna byggs. Vulkanstenen har flera fina egenskaper då den värms upp snabbt men svalnar också av långsamt. Värmen sprider sig jämt i hela stenen.
Tänd ugnen och stäng sedan locket vid uppvärmning, vänta 15-20 minuter och mät sedan temperaturen med en lasertermometer mitt på stenen Temperaturen på stenen ska ligga runt minst 350-380 °C för att få frasiga napolitanska pizzor. Grädda pizzorna i cirka 90 sekunder, tänk på att snurra på pizzan efter halva tiden så att hela pizzan blir jämt gräddad. Ska du laga annan mat som exempelvis lasagne eller gratäng så rekommenderar vi en lägre temperatur än vid pizzabakning.
Om Forno Allegro
Forno Allegro på Sicilien är en hyllad tillverkare av pizzaugnar, känd för sin dedikation till kvalitet, innovation och den sicilianska hantverkstraditionen. Företaget specialiserar sig på att skapa autentiska vedeldade pizzaugnar som är designade för att fånga essensen av traditionell italiensk pizzabakning. Dessa ugnar, tillverkade med lokala material och enligt gammal tradition, är inte bara verktyg för matlagning utan också konstverk som återspeglar regionens rika kultur och historia.
Forno Allegros pizzaugnar kännetecknas av deras robusta konstruktion, högeffektiva värmekapacitet och enastående hållbarhet. De är konstruerade för att nå de höga temperaturer som krävs för att baka den perfekta pizzan – med krispig botten och perfekt smält ost – på bara några minuter. Ugnarna är tillgängliga i olika storlekar och modeller för att passa både hemmabruk och professionella kök, vilket gör dem till ett populärt val för pizzakonnässörer världen över. Utöver pizzaugnar producerar Forno Allegro även andra typer av traditionella ugnar, inklusive de som är avsedda för brödbakning och andra matlagningstraditioner. Deras produkter är inte bara en hyllning till sicilianskt hantverk utan också en bro som förbinder det förflutna med nutid och framtid, genom att erbjuda en tidsenlig tolkning av en årtusenden gammal tradition.
Produktblad: |
|
Varumärke: | Forno Allegro |
Modellbeteckning: | nonnopeppegas |
Bredd (cm): | 82 |
Djup (cm): | 76 |
Garanti (år): | 2 |
Allmän information |
|
Bränsle: | Gasol |
Produktgrupp: | Pizzaugn |
Teknisk data |
|
Vikt (kg): | 70 |