Rök
Mustang - Koleldad Rök Pispala
-
2 195:-
Lagerstatus: Förväntas i lager 2025-01-21
14 dagar öppet köp från leverans
100% klimatkompenserad frakt
- Lagerstatus: Förväntas i lager 2025-01-21
- Se alternativ
14 dagar öppet köp från leverans
100% klimatkompenserad frakt
Mustang - Charcoal smoker Pispala
- Tillverkad i pulverlackat stål
- Eldas med kol eller briketter
- Termometer i locket
- Gallerdiameter 2 x 45 cm
- Galler av kromat ståltråd
Njut av rökt fisk, kött och grönsaker med denna smidiga rök från Mustang. Se recept på rökta räkor längre ner.
Locket har luftventil för justering av drag. Krokar i locket för att hänga upp stora fiskar eller kött. Termometer i locket för att kontrollera temperaturen inuti röken.
Rostfritt stållock i mitten är för att lägga till kol/briketter eller rökspån. Även vätska kan tillsättas i vätskeskålen.
Separat emaljerad askskål i bottendelen, som har kolgaller av emaljerat ståltråd. Askskålen har stora lufthål, varifrån luft går in i kolet. Nedre delen har tre luftventiler.
Recept: Rökta räkor i koleldad rök
Att röka räkor i en koleldad rök är ett utsökt sätt att införa en rik, rökig smak i delikata skaldjur. Dessa rökta räkor är perfekta som en förrätt eller som en huvudrätt tillsammans med lätta tillbehör som en fräsch sallad eller grillade grönsaker.
Ingredienser:
- 500 g stora räkor, skalade och urtagna men lämna stjärtarna kvar
- 2 msk olivolja
- 1 tsk rökt paprikapulver
- 1/2 tsk vitlökspulver
- Salt och svartpeppar efter smak
- 1 citron, skuren i klyftor (för servering)
- Färsk dill eller persilja för garnering
Marinad:
- 1/4 kopp olivolja
- Saften från 1 citron
- 1 tsk honung
- 2 vitlöksklyftor, finhackade
- 1/2 tsk chiliflakes (justera efter smak)
- Salt och peppar efter smak
Instruktioner:
- Förbered marinaden: I en stor skål, vispa ihop olivolja, citronsaft, honung, hackad vitlök, chiliflakes, salt och peppar. Lägg i räkorna och se till att de är helt täckta av marinaden. Låt marinera i kylskåp i minst 30 minuter, men inte längre än 2 timmar.
- Förbered röken: Medan räkorna marinerar, förbered din koleldade rök. Använd en kombination av kol och rökflis (t.ex. al eller äpple för en mildare röksmak). Tänd kolen och låt den bli vitglödande innan du lägger till rökflisen. Sikta efter en temperatur i röken på runt 225-250°F (107-121°C).
- Rök räkorna: Ta ut räkorna ur marinaden och torka av överflödig vätska med papper. Blanda räkorna med olivolja, rökt paprikapulver, vitlökspulver, salt och peppar i en skål. Fördela räkorna jämnt på rökgrillens galler, eller använd en rökkorg för att förhindra att de faller igenom gallret.
- Rökningsprocess: Placera räkorna i röken och stäng locket. Röka räkorna i ca 20-30 minuter, eller tills de är fast och har en rosa färg. Öppna locket så lite som möjligt under rökningsprocessen för att behålla en konstant temperatur.
- Servera: När räkorna är färdigrökta, ta ut dem ur röken och lägg dem på ett serveringsfat. Pressa över citronsaft och garnera med färsk dill eller persilja. Servera omedelbart med extra citronklyftor på sidan.
Produktblad: |
|
Varumärke: | Mustang |
Modellbeteckning: | 324305 |
Höjd (cm): | 103 |
Bredd (cm): | 60 |
Djup (cm): | 46 |
Garanti (år): | 1 |
Allmän information |
|
Färg: | Svart |
Produktgrupp: | Rök |
Funktioner och egenskaper |
|
Termometer i lock (Ja/Nej): | Ja |