Tillbehör vakuumpackare
OBH Nordica - Prime rostfritt stål
-
1 668:-
Lagerstatus: I leverantörslager – skickas inom 2 - 4 dagar
FÖRLÄNGT öppet köp till 15 januari!
100% klimatkompenserad frakt
- Lagerstatus: I leverantörslager – skickas inom 2 - 4 dagar
- Se alternativ
FÖRLÄNGT öppet köp till 15 januari!
100% klimatkompenserad frakt
OBH Nordica vakuumförpackare Prime rostfritt stål
- Effekt: 120 W
- Sugkraft: 12 L/min
- Vakuum: max. -0,8 bar
- Lämplig för stora mängder
- Hjälper till att minska matsvinnet
OBH Nordica Prime är en bekväm, effektiv och mångsidig vakuumförpackningsenhet. Den gör det möjligt att lagra mat upp till fem gånger längre än med konventionella förvaringsmetoder.
Prime är utmärkt för att vacuumförpacka även större mängder du kan använda den upp till 50 gånger utan paus. Därför är den ett idealiskt val för bärplockare och jägare. Tack vare den höga sugkraften på 12 L/min är enheten snabb och dess starka tätning säkerställer förpackningarnas täthet. Dessutom är Prime väldigt lätt att använda tack vare det bekväma handtaget kan enheten användas med en hand. Den integrerade förvaringslösningen för påsrullar och påskäraren gör också enheten enkel att använda. Prime är lätt att rengöra eftersom matningsbrickan är avtagbar.
Enheten levereras med fem påsar och en påsrulle, så att du snabbt ska komma igång. Påsarna kan användas i mikrovågsugnen och i Sous Vide-matlagningsprocesser. Sous Vide är en metod där kött, fisk, grönsaker och frukt tillagas vid relativt låga, noggrant kontrollerade temperaturer under 100°C, i vakuumförseglade påsar. Påsarna är återanvändbara och kan maskindiskas.
Vakuumförpackning sparar tid, pengar och miljön
Med vakuumförpackningsenheten OBH Nordica Prime kan du lagra mat upp till fem gånger längre än med konventionella förvaringsmetoder och därmed spara pengar, tid och naturresurser.
Syre är huvudorsaken till att näringsvärdet, sammansättningen, smaken och kvaliteten på maten förändras. Syre orsakar också frostskador på mat som förvaras i frysen och möjliggör tillväxten av mikroorganismer. Konventionella metoder för matförvaring, som förvaring i plastpåsar och behållare, innebär ofta att luft och mat packas i samma utrymme. Vakuumpackning tar bort syret, vilket förhindrar tillväxt av bakterier, mögel och jäst, samt oxideringsreaktioner i fetter. Detta gör att matens smak bevaras och att den håller sig färsk upp till fem gånger längre jämfört med konventionella lagringsmetoder.
FN och EU har satt ett mål att minska matsvinnet med 50 procent fram till 2030. Matsvinn innebär att man slänger ätbar mat. I Finland slänger hushållen i genomsnitt 23 kg ätbar mat per person per år, vilket motsvarar ungefär 80 euro. Främst slängs potatis, grönsaker, frukt, bär och bröd. Genom att använda en vakuumförpackningsanordning kan du avsevärt minska matsvinnet.
Du kan spara pengar genom att köpa mat i stora förpackningar som du sedan vakuumförpackar och använder vid ett senare tillfälle. Genom att köpa större matförpackningar på en gång och dela upp dem i mindre förpackningar minskar du också miljöpåverkan från förpackningarna. OBH Nordica vakuumpåsar är återanvändbara och kan diskas i diskmaskin.
Du kan också spara tid genom att tillaga stora mängder mat på en gång och direkt packa i lagom stora portioner i vakuumpåsar för in-frysning. Vakuumförpackad mat skyddas mot frostskador och sparar utrymme i frysen, samt håller betydligt längre än om den fryses in utan att ha vakuumförpackats. Till exempel är hållbarhetstiden för vakuumförpackat och fryst nötkött 2-3 år, jämfört med 6 månader för nötkött som har frysts in utan att ha vakuumförpackats. Färska jordgubbar kan bli dåliga på bara några dagar i kylskåpet, men genom att vakuumförpacka dem kan de hållas i kylskåpet i upp till en vecka.
Du sparar tid genom att använda en vakuumförpackningsenhet för att marinera kött och fisk. När du vakuumförpackar öppnas porerna i köttet och fisken, vilket gör att marineringen tar bara några minuter istället för flera timmar.
Vakuumförpackningsenheten är lämplig för förpackning av alla typer av mat, både torr och fuktig - till exempel kött, fisk, bär, frukt och grönsaker. Lufttäta förpackningar bevarar också perfekt de aromer som finns i torra varor, som kaffe eller te. För glesbebyggda områden är vakuumpackning ett utmärkt hjälpmedel för att hålla maten fräsch. Friluftsmänniskor kan använda vakuumanordningen på många olika sätt och packa till exempel tändmaterial, torrvaror och extra kläder i vattentäta vakuumförpackningar. För hemmakocken: Mat som tillagas vakuumförpackad och vid låg temperatur, också kallat sous vide, lockar fram matens bästa egenskaper.
Tekniska specifikationer
- Effekt: 120 W
- Sugkraft: 12 L/min
- Vakuumtryck: max. -0,8 bar
- Lätt att använda: vakuumförpackningsenheten kan stängas och öppnas med en hand
- Perfekt för marinering och för användning med Sous Vide-utrustning
- Upp till 50 vakuumförpackningar i rad utan avbrott
- Starkt försegling
- Förseglingstejp: 30 cm x 2 mm
- Praktisk förvaring av påsrullar och skärare
- Sladdförvaring
- Program: 1) Vakuumförsegling 2) Torr eller fuktig mat 3) Manuell vakuumförsegling, en puls i taget för känsliga livsmedel 4) Försegling 5) Avbrott
- Startpaket ingår, vilket innefattar: 1 påsrulle 3 m x 28 cm och 5 vakuumförpackningspåsar 28 x 40 cm
- Mått: 39,7 cm (L) x 16 cm (B) x 12 cm (H)
- Vikt: ca 2 kg
- Sladdlängd: 1,2 m
Produktblad: |
|
Varumärke: | OBH Nordica |
Modellbeteckning: | 7939 |
Höjd (cm): | 19.5 |
Bredd (cm): | 11 |
Djup (cm): | 38.5 |
Allmän information |
|
Produktgrupp: | Vakuumförpackare |