Brand och säkerhet
Housegard - 13A 89B C

  • 669:-

Lagerstatus: Beställningsvara, beräknas skickas inom 2-5 arbetsdagar
14 dagar öppet köp från leverans
100% klimatkompenserad frakt

Våra brandsläckare i Design by Housegard-serien är avsedda för hemmamiljöer där användaren förväntas ha koll på var släckaren är placerad ifall olyckan är framme.

  • Brandklass: ABC
  • Effektivitetsklass: 13A 89B C
  • Certifiering: CE
  • Pfas- och tensidfri
  • Modell: PE2HR-A

HOUSEGARD Trygghetsgaranti: Om olyckan är framme och du tvingas använda din brandsläckare inom 5 år från köptillfället, så får du en helt ny av Housegard. När du köper brandsläckare på housegard.se så registreras din brandsläckare automatiskt. Har du köpt brandsläckare från återförsäljare så måste du registrera din brandsläckare via formuläret HÄR.

Vilken typ av brandsläckare är bäst? Pulversläckare är den bästa släckaren för privatpersoner. De är lätta att använda, klarar alla olika typer av bränder och har en bra räckvidd. Jämfört med andra handbrandsläckare har pulversläckare bäst släckeffekt per kilo släckmedel. De är inte frostkänsliga och passar därför att förvaras både utomhus och i fordon. Släckmedlet i pulversläckare leder inte ström och är därför lämpliga för släckning av bränder i elektroniska apparater. Nackdelen är att pulver smutsar ner och kan vara svårt att sanera. 

Ha brandsläckaren synlig, där du lätt kommer åt den. Bor du i flervåningshus rekommenderar Housegard att du har minst en släckare per våningsplan. I en vanlig bil räcker en tvåkilos pulversläckare, i större fordon såsom lastbilar krävs pulversläckare på minst sex kg. Det är lämpligt att ha en släckare med slang i bilen eftersom det underlättar åtkomst i trånga utrymmen såsom under motorhuven.

Tänk på att en brandsläckare bara går att använda en gång, sedan måste de laddas om. Det gäller oavsett om du sprutat lite eller mycket. Uttjänta släckare kan du lämna på kommunens återvinningsanläggningar.

Om du har fritidshus, båt eller husvagn, se till att ha en pulversläckare där också!


 

Produktblad:

Varumärke: Housegard
Modellbeteckning: Finns inte för alla (kanske bara ska ta sku?)
Garanti (år): 1

Allmän information

Brandklass: ABC
Släckmedel: Pulver
Färg: 600177
Produktgrupp: Pulversläckare

Teknisk data

Effektivitetsklass: 13A 89B C
Temperaturområde (°C): -30 / 60

Recensioner

Housegard - 13A 89B C
Housegard - 13A 89B C
Housegard - 13A 89B C

Mer från Housegard