Kniv
Satake - Ame 3 st
-
3 781:-
- 393 kr/mån - Delbetala räntefritt i 12 mån. Info. Alla villkor i kassan!
393 kr/mån - Delbetala räntefritt i 12 mån. Info. Alla villkor i kassan!
Lagerstatus: I leverantörslager – skickas inom 2 - 4 dagar
FÖRLÄNGT öppet köp till 15 januari!
Klimatkompenserad leverans i hela Sverige
- Lagerstatus: I leverantörslager – skickas inom 2 - 4 dagar
- Se alternativ
FÖRLÄNGT öppet köp till 15 januari!
Klimatkompenserad leverans i hela Sverige
Satake knivset Ame 3 st
- Handsmidda knivar
- Blad av 5-lagers AUS10-stål
- Bladhårdhet 6061 HRC
- Varje handtag är unikt
Satake Ame är en elegant knivserie vars design styrts av styrka, hållbarhet, balans och tradition. Det japanska namnet Ame betyder regn, vilket har inspirerat designen på bladet. Bladets så kallade "regnmönster" är inte bara estetiskt tilltalande, utan det försäkrar även att råvaror som potatis inte fastnar vid bladets sida vid skärning.
I form av ett vackert set av Petty, Santoku och Kiritsuke.
- 12 cm Petty, 18 cm Santoku &: 23 cm Kiritsuke
- Handsmidda blad av 5-lagers AUS10-stål
- Bladhårdhet 6061 HRC
- Båda ändarna av handtaget är tillverkade av rostfritt stål
- Otroligt vackert Vril * handtag av bland annat lärkträ, persikoträ, kamferträ och lönn. (Obs! Alla handtag är helt unika)
Små knivar
är japanska kokknivar av mindre storlek. Småknivar och skalpärar kan skilja sig markant i både profil och storlek, mellan 75 och 150 mm. En Petty-kniv är idealisk för små och precisa skäruppgifter på en skärbräda.
Santoku
är möjligtvis den modellen av japanska knivar som har lyckats bäst att etablera sig i andra delar av världen. Formen varierar mycket, men har oftast en högre profil än västerländska kockknivar (Gyutos) och en starkt rundad spets. Det är mycket vanligt att kockar använder sin Santoku-kniv för nästan all typ av matlagning. Santoku är perfekt för att skära grönsaker, rotfrukter, fisk, fågel och kött.
Kiritsuke
är en vacker kniv med ett långt blad för att utföra långa, jämnare snitt. Det är utmärkt för att skära tunna skivor av rå fisk eller fint skära andra ingredienser. Kniven bör hållas mycket vass för att kunna skära rent och tunt.
* Vril
- eller masurbjörk som det också kallas - är en utväxt på ett träd där fibrerna växer i olika riktningar istället för lodrätt. Vril/Masur-trä är mycket eftertraktat eftersom det både är otroligt utsökt och tåligare än vanligt trä.
Alla handtag är olika: bilderna visar exempel på hur de kan se ut.
Produktblad: |
|
Varumärke: | SATAKE |
Modellbeteckning: | SAMESET3 |
Höjd (cm): | 2.7 |
Bredd (cm): | 17 |
Djup (cm): | 39.6 |
Allmän information |
|
Produktgrupp: | Knivar |