Köksredskap
Satake - Saltsten och plåt Himalaya 30 x 20 cm
-
579:-
Lagerstatus: I leverantörslager – skickas inom 2 - 4 dagar
14 dagar öppet köp från leverans
100% klimatkompenserad frakt
- Lagerstatus: I leverantörslager – skickas inom 2 - 4 dagar
- Se alternativ
14 dagar öppet köp från leverans
100% klimatkompenserad frakt
Satake saltsten och plåt Himalaya 30 x 20 cm
- Material: Himalayasalt
- 100 % naturligt kristallsalt utan tillsatser
- Maximal temperatur: 220 °C
- Stenens mått: 30x20x3 cm
- Skålets mått: 39x20x3 cm
- Kan användas kall eller uppvärmd
- För matlagning och servering
- Lämplig för att servera kalla desserter
Matlagning med saltsten En uppvärmd saltsten kan användas vid matbordet för att tillreda små fisk- eller köttbitar. Kyckling rekommenderas inte! För större bitar kan stensalt användas direkt i eller ovanpå värmekällan. Saltstenen kan värmas upp på olika sätt - behåll temperaturen i cirka 20 minuter.
- Kol/gasgrill
Börja värma saltstenen vid låg temperatur. Efter 30 minuter kan värmen ökas och efter cirka 45 minuter är stenen klar att användas. - Ugn
Saltstenen kan även värmas upp i ugnen, men den får inte förvärmas, eftersom det finns risk att stenen spricker. Starta med en temperatur på 60°C och höj sedan temperaturen var 20:e minut i 1 timme. Maxtemperatur: 220 °C. - Spis
Saltstenen kan användas med äldre kaminer och även med induktionsspisar, om en induktionsbricka används.
Kylt stensalt Placera stensaltet i frysen och efter cirka 30 minuter är det redo att servera till exempel carpaccio, sushi eller sashimi. Kalla desserter är också lämpliga att servera på kyld saltsten.
Skötsel När saltstenen har svalnat måste den sköljas av och torkas noggrant. På grund av saltets antibakteriella egenskaper behövs inget rengöringsmedel. Rengör saltstenen med en fuktig trasa eller vid behov en svamp. För mycket vatten kan leda till sprickbildning i stenen, så den bör aldrig placeras i en diskmaskin. Låt stensaltet torka ordentligt innan nästa användning (cirka 24 timmar). Obs: salt smälter vid 800 °C.
Funktioner
Himalayasalt är 100% naturligt salt, som innehåller totalt cirka 90% av de ämnen vår kropp behöver och har naturligt lågt jodinnehåll, samt 84 olika mineraler och grundämnen. Saltet utsattes för extremt tryck under bildandet av bergskedjan Himalaya. Detta resulterade i en helt kristallin struktur. Himalayasalt är i grunden en typ av havssalt som aldrig har förorenats och som inte har bearbetats för att ta bort dess vitala komponenter.
Produktblad: |
|
Varumärke: | SATAKE |
Modellbeteckning: | SSH30 |
Höjd (cm): | 6.5 |
Bredd (cm): | 21 |
Djup (cm): | 40 |
Allmän information |
|
Produktgrupp: | Servering och dukning |