Kastrull
Satake - Gjutjärnspanna, 22 cm
-
614:-
Lagerstatus: I leverantörslager – skickas inom 2 - 4 dagar
14 dagar öppet köp från leverans
100% klimatkompenserad frakt
- Lagerstatus: I leverantörslager – skickas inom 2 - 4 dagar
- Se alternativ
ART NR: BC-74774
14 dagar öppet köp från leverans
100% klimatkompenserad frakt
Satake gjutjärnspanna, 22 cm
- Praktiskt taget en panna för livet
- Perfekt bakresultat
- Tål höga temperaturer
- Passar alla typer av spisar, inklusive induktion
Pannans matt emaljerade yta garanterar ett perfekt stekresultat och gör pannan lätt att använda, nästan rostfri och lättskött. Pannan är motståndskraftig mot diskmedel och fungerar på alla typer av spisar, samtidigt som den tål höga temperaturer. En Satake gjutjärnspanna kommer hålla en livstid om du tar hand om den korrekt.
Funktioner
- 4 mm gjutjärn
- Matt emaljering
- Handtag i rostfritt stål
- Ergonomiskt handtag för ett stadigt grepp
- Ytterligare handtag underlättar hanteringen
- Rostar inte lika lätt som andra gjutjärnskärl
- Tål diskmaskin
- Ej säker för användning i mikrovågsugn
- Mått: Ø 22 cm
- Vikt: 1,54 kg
Skötsel- och bruksanvisningar
- Innan du använder pannan första gången, tvätta och torka den noggrant. Smörj den med matolja. Undvik att värma upp stekpannan när den är tom.
- Använd helst stekredskap i trä. En metallspatel eller stekplatta kan användas försiktigt, men undvik metallstekredskap precis efter att du har smort stekpannan. Förvara inte mat i gjutjärnspannan. Både pannan och maten kan ta skada av det.
- Vänta tills stekpannan har svalnat innan du rengör den. Den kan rengöras med enbart varmt vatten, men du kan även använda en diskborste och en liten mängd diskmedel. Om du har använt tillräckligt med stekfett bör varmt vatten och en diskborste vara tillräckligt för att rengöra den.
- Om mat rester sitter fast ordentligt på pannans yta, strö salt och rapsolja på pannan, skölj och borsta rent. Om det fortfarande finns rester på ytan, häll några matskedar rapsolja och en nypa grovt salt i stekpannan och gnugga med hushållspapper tills smutsen lossnar. Undvik att blötlägga stekpannor i gjutjärn.
- Torka försiktigt med trasa eller papper direkt efter rengöring. Repor och färgförändringar påverkar inte pannans prestanda.
- Se till att stekpannan är helt torr innan du ställer in den i skåpet. Om du staplar flera kastruller, placera en bit hushållspapper mellan dem. Det håller fukt borta och skyddar stekytan.
- Om stekpannan mot förmodan börjar rosta i framtiden, upprepa den första rengöringen och smörj den igen då blir pannan som ny igen.
Produktblad: |
|
Varumärke: | SATAKE |
Modellbeteckning: | S-FRS-2214 |
Höjd (cm): | 39 |
Bredd (cm): | 20 |
Djup (cm): | 6 |
Allmän information |
|
Produktgrupp: | Grytor & kastruller |