Hängstolar

I en hängstol upplever du ett rogivande gungande och designen ger en känsla av att vara inne i din egna lilla bubbla. Många hängstolar är i princip underhållsfria, men det finns några saker att tänka på för att den ska fortsätta se sprillans ny ut. ... Läs mer


Köpråd Hängstolar

I en hängstol upplever du ett rogivande gungande och designen ger en känsla av att vara inne i din egna lilla bubbla. Många hängstolar är i princip underhållsfria, men det finns några saker att tänka på för att den ska fortsätta se sprillans ny ut.

Det här kan du använda din hängstol till

Hängstolarna är tillverkade för att klara av att vara utomhus men är lika stilrent snygga och mysiga att använda inomhus. De bekväma dynorna gör hängstolen till det perfekta stället att slappna av längre stunder. Att sjunka ner i de mjuka dynorna kommer också hjälpa dig koppla av fortare när du bara har tid för en kortare paus. Ställningarna är tillräckligt stabila för att du inte ska behöva oroa dig för att hängstolen ska välta. Därför är de säkra även för barn som tycker det är roligt att gunga.

Så rengör du din hängstol

Många hängstolar är tillverkade av aluminium och konstrotting vilket innebär minimalt med underhåll. Du behöver bara hålla möbeln ren. 

Om du använder din hängstol som en utemöbel är det bäst att regelbundet rengöra både aluminiumramen och konstrottingen med en mild tvållösning. Skölj noggrant bort rengöringsmedlet med vatten. Använd inte högtryckstvätt eftersom det kan skada hängstolen. 

Vinterförvaring av hängstol som varit ute

Tvätta gärna hängstolen innan du ställer undan den för vintern, men se till att torka den ordentligt så att du undviker att mögel bildas. Förvara den under tak där det inte blir frost. Förvaringsutrymmet bör också vara torrt, svalt och välventilerat.

Tips för att dynorna ska hålla sig fräscha länge

Om din hängstol är placerad utomhus kan det vara bra att förvara dynorna inomhus när du inte ska använda stolen. Detta gäller framförallt om du inte vill att dynornas färg ska blekas i solen. Men det är också bra att undvika att dynorna är ute i regn. Om du väljer att ha dynorna ute och de hinner bli våta när det kommer en regnskur rekommenderar vi att du låter dem ligga i en torr och välventilerad miljö innan du exempelvis lägger ner dem i en dynlåda.

Hängstolens design och historia

Hängstolar användes till små barn i Amazonas vilket syns i designen. Gungande rörelser har en lugnande effekt och designen ger dig en känsla av att vara omsluten och trygg. Det är den perfekta vilstolen för ammande mammor och även de mest aktiva barnen brukar fort kunna slå sig till ro i en hängstol.