Balkongmöbler

Med bekväma och snygga balkongmöbler blir det ännu lättare att njuta av solnedgångar, frukostar till fågelkvitter och långa sommarkvällar med vänner. Vi ger dig några råd kring hur du väljer rätt möbler för dig och det lilla du behöver göra för att ta hand om dem.  ... Läs mer


Easy living - Valdez stolset
 • Antal stolar (st): 2
 • Material möbler: Stål
2 995:-
I lager
Hillerstorp - Krögaren Caféset 60 runt+2 Klappstolar Svart
 • Antal stolar (st): 2
 • Färg på möbler: Svart
 • Material möbler: Furu, Stål
3 889:-
Hillerstorp - Krögaren Caféset 60 runt+2 Klappstolar Vit
 • Antal stolar (st): 2
 • Färg på möbler: Vit
 • Material möbler: Furu, Stål
3 889:-
3 898:-
Hillerstorp - Oas Cafébord 67 Runt + 2 Stolar Brun
18%
 • Antal stolar (st): 2
 • Färg på möbler: Brun
 • Material möbler: Furu, Stål
7 645:-
9 297:-

Köpråd Balkongmöbler

Med bekväma och snygga balkongmöbler blir det ännu lättare att njuta av solnedgångar, frukostar till fågelkvitter och långa sommarkvällar med vänner. Vi ger dig några råd kring hur du väljer rätt möbler för dig och det lilla du behöver göra för att ta hand om dem. 

Loungemöbler för alla balkongstorlekar

Om du har en större balkong finns det loungeset som rymmer hela familjen eller kompisgänget. Även när du är själv kan det vara skönt att få sträcka ut benen och då är en loungesoffa perfekt. 

För den mindre balkongen kan det passa bättre med ett caféset med klappstolar som knappt tar något utrymme alls när du inte använder dem. Då kommer din balkong inte kännas trång när du är ute och rör dig på balkongen, samtidigt som du får ett par sittplatser vid behov.

Om balkongen är tillräckligt stor för att ha en mindre bordsgrupp som inte behöver fällas ihop kan du välja balkongmöbler med mer ergonomisk form än den klassiska klappstolen. Då kan du sitta på balkongen från att det börjar bli kvällssol till dess att solen har gått ner, utan att få ont någonstans.

Jämför måtten på balkongmöblerna med måtten på din balkong. Tänk dig hur det kommer se ut när alla möblerna är på plats. Kommer det kännas trångt att röra sig på balkongen eller ge intrycket att balkongen är mindre än den egentligen är? Om balkongmöblerna ska stå permanent framför ett fönster kan det vara bra att även mäta hur högt möblernas ryggar kommer stå upp. Vilken del av utsikten inifrån kommer balkongmöblerna att skymma? Skulle det vara värt att sitta lite lägre för att inte förlora utsikt när du är inomhus?

Balkongmöbler i din personliga stil

Ett caféset i klassisk stil kanske passar dig som är mer traditionell. Flätad konstrotting med raka linjer ger ett intryck av modern elegans men är lätt att skapa en helt annan stil med. Med lite makramé, växter och texitilier är balkongmöblerna i konstrotting helt plötsligt en bra bas för en bohemisk känsla. Vissa andra designs sticker ut lite mer samtidigt som de är tidlösa och inte behöver kombineras med så mycket mer för att din balkong ska kännas inredd och genomtänkt. Det finns även balkongmöbler i konstrotting med mjukare former och detaljer som påminner om traditionella verandamöbler i amerikanska Södern.

Underhåll och skötsel

Underhållsfria utemöbler blir extra viktiga på balkonger så du slipper slabba med färg eller olja på ett litet utrymme och riskerar att få in kemikalier i lägenheten. Därför är många av våra balkongmöbler gjorda av material som inte kräver mer arbete än att du håller dem rena. Ofta räcker det med en fuktig trasa och kanske en mild tvållösning som du sedan sköljer bort. 

Vissa av balkongmöblerna är särskilt väderbeständiga och även tåliga mot UV-strålar.

Vinterförvaring av balkongmöbler

Om du bor i lägenhet kan det vara svårt att förvara utemöblerna inomhus eller i ett förråd över vintern. Istället kan du ha ett möbelskydd över dina balkongmöbler eftersom de mår bäst av att hållas torra. Se till att det finns en luftspalt mellan möbelskyddet och balkongens golv så att det kommer in luft till möblerna. Håll koll så att det inte samlas vatten eller snö ovanpå möbelskyddet eller i veck eftersom möbelskydd inte alltid är helt vattentäta. Lägg på möbelskyddet när du vet att balkongmöblerna är torra, annars finns det risk att det bildas mögel under skyddet.