Dynor & dynboxar

Med en dynbox intill utemöblerna tar det bara några sekunder att dra fram en filt när sommarkvällen blir svalare eller en extra stolsdyna när du får besök. De gör det också lättare hålla dina dynor fräscha men vi ger dig även tips om hur du kan göra det utan dynbox.  ... Läs mer


Hillerstorp - Sitsdyna blå med vit kant
  • Färg: Blå
242:-
I lager
Hillerstorp - Texas Dyna Hög blå
4living - Storage Box 390 L
  • Färg: Grå
  • Volym (l): 390
1 495:-
Hillerstorp - Dynlåda Konstrotting
  • Färg: Svart
3 999:-
Hillerstorp - Dynlåda Konstrotting XL
Hillerstorp - Milano Dyna Hög brun
Hillerstorp - Texas Dyna Hög
  • Färg: Blå
839:-
Hillerstorp - Texas Dyna Hög blå
Hillerstorp - Texas Dyna Hög brun

Köpråd Dynor & dynboxar

Med en dynbox intill utemöblerna tar det bara några sekunder att dra fram en filt när sommarkvällen blir svalare eller en extra stolsdyna när du får besök. De gör det också lättare hålla dina dynor fräscha men vi ger dig även tips om hur du kan göra det utan dynbox. 

Dynor för alla tillfällen

Tjocka stolsdynor med höga ryggar gör det riktigt bekvämt att sitta länge i din vilfåtölj eller däckstol. Perfekt för några timmars läsning eller att sitta hela kvällen och umgås. De gör också att utemöblerna ser extra mjuka och inbjudande ut.

De mindre sittdynorna utan rygg är lättare att bära på och passar därför utmärkt om ni är många som ska samla er på kort varsel eller om du bara vill ta en liten paus i trädgårdsarbetet. Du kan lätt flytta dem mellan loungegruppen och den lilla klappstolen i andra änden av trädgården. 

Om du vill ha sittdynor till dina balkongmöbler kan du ställa sittdynorna utan rygg precis innanför balkongdörren utan att det känns som att de tar upp för mycket utrymme i lägenheten. De är också tillräckligt små för att du ska kunna kila in dem mellan en möbel och en vägg så att ingen annan vet om att de är där.

Gör din uteplats till din drömplats

Om dina nuvarande dynor är lite slitna eller solblekta kan nya dynor ge din uteplats det lyft det behöver för att börja locka mer igen. Även om dina utemöbler är tillräckligt bekväma för dina behov ger textilier alltid ett mer hemtrevligt och inbjudande intryck.

Så får du dina nya dynor att fortsätta se nya ut

Vissa dynor är UV-skyddsbehandlade för att textilens färg inte ska blekas lika lätt i solen. Om du vill att dina nya dynor ska behålla sin färg kan du förvara dem i dynlådor eller ta in dem när du inte använder dem. Du kan annars ha en pergola med tak eller en markis över de utemöbler du har dynorna till.

För att dynorna ska hålla sig så fräscha som möjligt behöver de hållas torra. Det är smidigast att ha en dynbox precis intill utemöblerna men dynorna mår lika bra av att förvaras inomhus. Om dynorna inte är gjorda av ett vattenavvisande material är det säkrast att lägga undan dynorna när du inte använder dem. Om du inte vill bära på dynorna i onödan räcker det att du tar in dem när det regnar. Om dynorna hinner bli våta i en oväntad regnskur eller av morgondaggen är det viktigt att du låter dynorna torka ordentligt innan du lägger ner dem i en låda. 

Vinterförvaring av dynor

Passa gärna på att tvätta dynorna i slutet av säsongen så att de är fräscha under förvaringen och redo att börja användas när våren kommer. Se alltid till att dynorna är ordentligt torra innan du lägger undan dem. Dynorna behöver förvaras där det är torrt och de mår bättre av ett varmt inomhusklimat än att vara ute i kylan. Om du planerar att förvara dynorna i ett uteförråd, garage, en källare eller på vinden bör de ligga i en dynbox som är särskilt anpassad för att skydda mot fukt och kyla.

Smidiga dynboxar som skyddar

Oavsett vilken dynbox du väljer kommer den göra att du slipper bära dynor mellan utemöblerna och hemmet eller förrådet. Det är bara att lägga ner loungegruppens dynor i boxen intill. Vissa dynboxar skyddar extra bra mot fukt, kyla, värme och UV-ljus. En del kan dessutom användas som sittbänk så att du får två produkter i en. Om dynboxen kommer vara synlig och du vill att den ska matcha dina snygga utemöbler kan du välja en dynbox i konstrotting eller någon som ser ut att vara gjord av trä.