Spabad

Spabad hemma ger dig permanent tillgång till avslappning för muskler och förbättrad blodcirkulation tack vare det uppvärmda vattnet och de masserande bubblorna. Spabaden har även en pump som filtrerar vattnet. Du kan välja att köpa spabad med uppvärmningssystem som är särskilt anpassade för att vattnet inte ska frysa under vinterhalvåret vilket är perfekt för vårt nordiska klimat. ... Läs mer


Köpråd Spabad

Spabad hemma ger dig permanent tillgång till avslappning för muskler och förbättrad blodcirkulation tack vare det uppvärmda vattnet och de masserande bubblorna. Spabaden har även en pump som filtrerar vattnet. Du kan välja att köpa spabad med uppvärmningssystem som är särskilt anpassade för att vattnet inte ska frysa under vinterhalvåret vilket är perfekt för vårt nordiska klimat.

Fasta eller uppblåsbara spabad?

Uppblåsbara spabad är utmärkta att börja med. Det är ett billigt alternativ till fasta spabad och du kan snabbt och enkelt montera spabadet själv utan några verktyg. Du kan också flytta runt det tills du hittar den perfekta platsen för din bubbelpool. En del uppblåsbara spabad kan placeras både inomhus och utomhus.

Fasta spabad blir däremot svårare att flytta på grund av deras tyngd. Därför passar dessa bättre när du har bestämt dig för en bra plats där spabadet kan förbli. Eftersom du inte kommer kunna ta in dem varje vinterhalvår är det extra viktigt att det fasta spabadet är anpassat för svenskt vinterklimat. Om spabadet står tomt i minusgrader kan det finnas risk för frysskador.

Vinterförvaring av uppblåsbara spabad

Vissa uppblåsbara spabad tål att stå ute året runt medan andra behöver tömmas på luft och förvaras inomhus.

Om det inte redan ingår kan du köpa till isolerlock och isoleringsmattor för att minska dina energikostnader för uppvärmning.

Att tänka på när du väljer plats för ditt utespa

Ditt nya utespa bör anslutas till avlopp för att tömma vattnet, antingen inför vinterhalvåret eller när du byter vatten några gånger om året för vattenkvalitetens skull.

Spabadet behöver också anslutas till eluttag.

Det är även bra om du kontrollerar vilken tyngd det tänkta underlaget kan bära samt om underlaget är jämnt och vågrätt.

Storlek

Är ditt utespa tänkt för familjens avslappning eller vill du ha plats att umgås med så många vänner som möjligt? Spabaden rymmer olika antal personer, men tänk även på om storleken och formen passar på den tänkta platsen.

Bekvämlighet

Komfort är en viktig punkt att tänka på när du väljer spabad. Men du kan också köpa till tillbehör senare för att öka komforten när du fått en uppfattning om vad just du saknar. Exempelvis hittar du uppblåsbara sittdynor och nackkuddar bland våra tillbehör till spabad.

Skötsel

För att ha renare vatten kan du använda klor och plocka ur växtdelar eller liknande med spahåv. Alternativt kan du använda lock eller skyddsöverdrag för att inte behöva ta fram spahåven lika ofta.

Det är rekommenderat att testa vattnet en gång i veckan. Med vattentestestet ser du vattnets kvalitet bland annat i form av klorhalt och PH-värde.

Algmedel och borste är bra för att få bort beläggningar på spabadets insida.

Filtret bör rengöras regelbundet och det brukar vara lagom att byta ut filtret efter 4-6 veckor.

Du kan köpa både poolrengöring och andra tillbehör till spabad, såsom borste och skyddsöverdrag, här på Hemmy.