Multiverkyg

Ett multiverktyg är ett prisvärt allround-verktyg som du kan använda för att slipa, fräsa, såga, polera och mycket annat. ... Läs mer


Köpråd Multiverkyg

Ett multiverktyg är ett prisvärt allround-verktyg som du kan använda för att slipa, fräsa, såga, polera och mycket annat.

Ergonomi

Multiverktyget fungerar så att ett sågblad vibrerar fram och tillbaka, på grund av detta så vibrerar själva maskinen också. Om du tänker använda maskinen under längre perioder är det viktigt att du väljer en maskin som är ergonomiskt utformad samt som har en vibrationsdämpare.

Det finns både batteridrivna och nätdrivna multiverktyg, den batteridrivna varianten passar bäst om du tänkt använda maskinen där det inte finns eluttag nära tillhands.

Tillbehör

Det finns en massa tillbehör till multiverktyg, slipplattor, knivar, skrapor, och olika typer av sågblad. Olika tillverkare kan ibland ha olika fästen för tillbehören. Det är viktigt att det finns sågblad av bra kvalité till hyfsade priser till ditt multiverktyg då det är det tillbehör som behöver bytas oftast, så försäkra dig därför om att fästet tillåter användning av sågblad och andra tillbehör från någon av de stora tillverkarna. Vissa tillverkare har snabbfäste det kan underlätta i situationer då du behöver vrida sågbladet undan för undan.