Fritöser

En del fritöser kokar maten i olja. De har en kortare koktid och är de billigaste modellerna. AirFryer-fritöserna ger istället en krispig yta med små eller inga mängder olja och är det hälsosammare valet för den som vill spara på fettet. Det går dock inte lika snabbt att fritera med en AirFryer som i en klassisk modell med enbart olja. ... Läs mer


Alla produkter

OBH Nordica - ActiFry Genius 1-7 kg

  • Färg: Svart
  • Effekt (w): 1400
2 190 :-  
Princess - 183028  Dubbelfritös

  • Färg: Svart
  • Effekt (w): 2 x 1800
999 :-  
OBH Nordica - ActiFry Genius 1-2 kg

  • Färg: Svart
  • Effekt (w): 1400
2 190 :-  

Köpråd Fritöser

En del fritöser kokar maten i olja. De har en kortare koktid och är de billigaste modellerna. AirFryer-fritöserna ger istället en krispig yta med små eller inga mängder olja och är det hälsosammare valet för den som vill spara på fettet. Det går dock inte lika snabbt att fritera med en AirFryer som i en klassisk modell med enbart olja.

Rengöring

Att kunna hålla fritösen ren relativt lätt och smidigt är a och o när du har ont om tid. Kolla upp vad det är för material på insidan av fritösen, samt ifall behållare går att ta ut för att kunna diskas i en diskmaskin. En fettavskiljande bunke i fritösen är fördelaktigt ifall det är viktigt med enkel rengöring.

Temperaturer

Innan du väljer fritös bör du veta vad du tänker använda den till. En tumregel är att frityroljan ska hålla mellan 150 och 190 grader. Olika råvaror behöver friteras olika länge och i olika temperaturer. Om du kommer att variera dina frityrvaror borde du således välja en fritös där det är lätt att se temperaturen, eller där den kan ställas in manuellt.

Effekt

Styrkan på din fritös bestäms av vilken effekt (watt) den har. Ett högt wattal betyder kraftigare värmelement och därför en snabbare fritös. Om du önskar en kort uppvärmningstid och en effektiv matlagning är det att rekommendera att införskaffa en fritös med hög effekt.