Våffeljärn

Tänk dig den underbara doften av nygräddade våfflor! Frasiga våfflor med sylt och grädde, eller varför inte med löjrom och gräddfil? Våfflor fungerar utmärkt som en maträtt men även som en utsökt efterrätt. 
... Läs mer

Åviken - 9076 Enkelt Våffeljärn
Åviken - 902 Belgiskt våffeljärn
Åviken - 904 Classic Våffeljärn
Åviken - 906 Våffeljärn Dubbelt
Wilfa - WBM-550W
I lager
599 :-
Wilfa - BW-1000B
 
899 :-
Wilfa - XWAS-1400B
 
1 295 :-
OBH Nordica - Elite Double
Wilfa - SWA-516W
 
399 :-
Åviken - 9052 Våffeljärn Dubbelt

Köpråd Våffeljärn

Tänk dig den underbara doften av nygräddade våfflor! Frasiga våfflor med sylt och grädde, eller varför inte med löjrom och gräddfil? Våfflor fungerar utmärkt som en maträtt men även som en utsökt efterrätt. 

Våfflor är ett bakverk som har funnits i Sverige sedan 1600-talet och vi äter gärna många våfflor på våffeldagen den 25 mars. Vissa våffeljärn är till för att kunna göra tunna frasiga våfflor, andra skapar de tjockare belgiska våfflorna där man även kan ha fyllning i mitten av våfflan. Smakupplevelserna är olika men tillagningen den samma. För exempelvis raggmunk är ett större järn för tunna våfflor bäst. Våffeljärn är ett underskattat verktyg i köket och kan användas till mer än bara våfflor. Om du tänker använda ditt våffeljärn till att grilla annat än våfflor, som exempelvis bacon, raggmunkar eller andra stekvänliga rätter, bör du dubbelkolla så att ditt våffeljärn har en stekyta som passar dina önskemål.


Baka egna skal

En del våffeljärn ger dig skålformade våfflor. Dessa våffeljärn är likaså utmärkta till dig som tänker göra dina egna tacoskal eller skal till desserter.

Dubbla laggar

Är ni fler än 2 som ska äta bör du antingen göra våfflor innan alla sätter sig till bords eller göra våfflor snabbare. Då är ett våffeljärn med dubbla laggar ett bra val. Med dessa kan du smidigt laga flera våfflor på samma gång, utan att behöva använda fler apparater samtidigt.

Stekyta

Majoriteten av våffeljärn har en så kallad nonstickyta. Denna finess är ideal för dig som inte vill använda extra fett vid stekningen, då våfflan enkelt släpper från denna yta.


Recept för våfflor

100 g smör

2 ägg

5 dl mjölk

4 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

1 krm salt

Smält smöret och låt det svalna. Blanda mjöl, salt och bakpulver. Tillsätt mjölken försiktigt under vispning. Nu är de dags för äggen och smöret. Rör i hop allt till en krämig smet. Smeten kan med fördel stå någon timme i kylskåpet innan du gräddar våfflorna.