Kastrull
De Buyer - Stekpanna Carbone Plus, kolstål, 32 cm

  • De Buyer - Stekpanna Carbone Plus, kolstål, 32 cm
    KOLLA
    PRISET
  • 738:-
  • 658:- -11%
    Rabatten jämförs med lägsta pris senaste 30 dagar.

Lagerstatus: I lager hos vår leverantör
14 dagar öppet köp från leverans
100% klimatkompenserad frakt

De Buyer stekpanna Carbone Plus, kolstål, 32 cm

  • Nästan evigt liv
  • Brinner mycket bra
  • Icke-klibbigheten förbättras med användning
  • Kompatibel med metallverktyg
  • Ugnssäker upp till 280 °C


Detta är en professionell kockstekpanna med utmärkta stekfunktioner och en nästan evig livslängd! En kolstålspanna är ett bra alternativ till teflonpannor och kräver likt gjutjärn viss skötsel. En välunderhållen kolstålspanna utvecklar en naturlig non-stick-yta som bildas av fett och kol, vilket minskar behovet av underhåll och ökar non-stickiness. Den frekvent använda kolstålspannan har stekfunktioner liknande en gjutjärnspanna och non-stick-egenskaper som en teflonpanna! Dessutom kan du utan bekymmer även använda metallverktyg tillsammans med pannan.



De Buyer Carbone Plus är en stekpanna identisk i sin struktur med Mineral B-stekpannan - de enda skillnaderna är att bivaxbehandlingen saknas på Carbone Plus, och handtaget är av förstärkt gjutjärn som är mer ugnsbeständigt. Tvätta pannan med varmt vatten för att avlägsna eventuellt lagersmuts före första användning. Om du vill kan du även steka med fett i pannan - se instruktioner i den bifogade videolänken.



Kolstål är inte ett lika poröst material som gjutjärn, så du kan steka alla typer av ingredienser utan bekymmer. Vid tillagning av råvaror med högt proteininnehåll, som ägg eller vit fisk, bör man dock vara försiktig och sänka temperaturen ordentligt. Du bör inte försöka behålla kolstålspannans ursprungliga färg - den kommer att förändras med användning. Pannans insida mörknar och när ytan är helt svart, är dess naturliga non-stick-egenskaper bäst.



Kolstålspannan bör ej diskas i diskmaskinen, handdiskning med endast varmt vatten är i de flesta fall tillräckligt. Det är inte heller lämpligt att förvara mat i en kolstålspanna eller att lämna den i diskhon då den kan rosta. Om ytrost uppstår på pannan, är den inte förstörd - rosten kan avlägsnas med exempelvis en grov svamp eller stålull. Det rekommenderas att applicera en droppe rapsolja på pannan efter användning, diskning och torkning för att förhindra rostbildning vid förvaring.



Pannan är lämplig för alla värmekällor och hällar, inklusive induktionshällar. Stekpannan kan även användas i ugn upp till 280 °C.



  • Ytterdiameter i överkant: 32 cm
  • Diameter på botten: 23 cm
  • Kantens höjd: 4,2 cm
  • Tjocklek: 3 mm
  • Vikt: 2,65 kg


Kroppen på kolstålspannan kan ibland vara något böjd. För att förhindra detta bör du undvika att placera en het panna i kallt vatten. Att använda pannan på full effekt kan också leda till deformation. Om deformation uppstår rekommenderas det att först värma upp pannan något, sedan placera den upp och ner på en slitstark yta och knacka på pannans botten med en hammare i mitten.


 

Produktblad:

Varumärke: De Buyer
Modellbeteckning: 5110.32
Höjd (cm): 15
Bredd (cm): 30
Djup (cm): 59

Allmän information

Produktgrupp: Grytor & kastruller

Recensioner

SMEG - CKFC2411CRM
  • Färg: Creme
  • Volym (l): 4.5
1 995:-
I lager

Mer från De Buyer