Hammockar

I din hammock kan du ligga och läsa till ett rogivande gungande som ger den ultimata avslappningen. Eller roa barnen med lite häftigare gungningar under eftermiddagsfikat! Vi ger dig både köpråd och skötselråd. ... Läs mer


Venture Design - MADRAS Hammock 3-sits - Svart
  • Färg: Svart
  • Material möbler: Aluminium/Polyester/PVC
2 499:-
I lager
Hillerstorp - Dalom hammock vit
  • Färg: Vit
  • Sitthöjd soffa (cm): 43
  • Material möbler: Furu
4 679:-
Hillerstorp - Dalom hammock grå
  • Sitthöjd soffa (cm): 43
  • Material möbler: Furu
4 795:-
Hillerstorp - Marstrand hammock vit
  • Färg: Vit
  • Sitthöjd soffa (cm): 47
6 395:-

Köpråd Hammockar

I din hammock kan du ligga och läsa till ett rogivande gungande som ger den ultimata avslappningen. Eller roa barnen med lite häftigare gungningar under eftermiddagsfikat! Vi ger dig både köpråd och skötselråd.

Välj mellan olika sorters hammock

Hammockarna i trä har en tidlös design och är vackra att titta på även när dynorna inte är på plats. Du kan välja den klassiska stilen eller kanske en mer modern design om det passar bättre med omgivningen.

En del trähammockar är FSC®-märkta så att du kan känna dig trygg i att Forest Stewardship Council® har bedömt materialet som hållbart. 

De hammockar som har en flexibel nätbotten i metall kan du sitta eller ligga i flera timmar utan att få träsmak. Det behövs bara en härlig dyna för att inte känna av botten. Om din hammock kommer stå där den är utsatt för starka vindar kan en hammock i metall upplevas som mindre stabil. Samtidigt finns det fördelar med dessa hammockar under vinterförvaringen som du kan läsa om längre ner.

Vissa hammockar har inte bara tak som kan vinklas utan det går även att justera sitsvinkeln och hur högt eller lågt du sitter i hammocken. Perfekt om du både vill att yngre barn ska nå ner med fötterna för att få hammocken i gungning och att äldre släktingar ska ha lättare att sätta sig och resa sig.

Gör hammocken extra bekväm i din egen stil

Bland våra tillbehör till hammockar hittar du tjocka dynor i olika färger som gör hammocken extra bekväm när du har ett heldagshäng planerat. Förvara gärna dynorna på ett torrt ställe när det finns risk för regn. När det är fint väder kan du låta de snygga dynorna vara i hammocken och bjuda in dig till att komma och slappna av. Då kanske du passar på att njuta även när du bara har några minuter på dig. Om du inte vill att dynorna ska blekas av solen kan du ta in dynorna när solen står så lågt att taket inte längre skyddar.

Så hjälper hammocktak och hammockskydd

Hammocktaken gör att du slipper få solen i ögonen eller blänk på dina skärmar. Det är bara att justera taket när solen börjar röra sig neråt på eftermiddagen eller när du äter frukosten i hammocken. Hammocktacken gör också att du inte behöver sopa bort massa växtdelar som blåst ner på hammocken varje gång du ska använda den.

Taken finns i flera olika färger så att hammocken kan stå ut eller smälta in i just din trädgård.

Hammocktak är ofta behandlade för att vara extra vattenavvisande så att hammockstommen skyddas vid regn. I häftiga vindar kommer regnet ändå in under hammocktaket så hammocken är inte det säkraste stället att förvara dynorna. 

Hammockskydd täcker istället hela stommen och kan skydda även dynorna från regn och morgondagg. Vissa är helt vattentäta bortsett från att väta kan tränga in genom sömmarna om det bildas vattensamlingar. Även om du väljer ett hammockskydd i material som andas bör du se till att det finns utrymme mellan möbel och skydd så att ventilation kan ske. Annars finns det risk att det bildas mögel under skyddet om hammocken inte var helt torr när du la på hammockskyddet.

Vinterförvaring av hammock och dynor

Ställ gärna hammocken under tak och använd hammockskydd över vintern. Förvaringsutrymmet bör vara svalt och hammocken behöver skyddas från fukt, väder och vind.

Om det skulle passa dig bäst att förvara hammocken i ett mindre förråd kan det vara en fördel att välja en i metall. Dessa hammockar kan vara lättare att demontera så att de tar mindre utrymme under vinterförvaringen. Även utan att demonteras kan hammockar i metall vara lättare att bära för att de väger mindre. Det kan vara värdefullt om du har långt mellan uteplatsen och förvaringsstället. 

Om du har en tyngre hammock kan du vara sugen på att ge den en permanent plats. Placera i så fall hammocken i en skyddad vrå med ett torrt underlag och tak. I detta fall blir de extra viktigt att använda hammockskydd över vintern.

Dynorna mår också bra av att förvaras torrt. Det är bra om du låter dynorna lufta och torka ordentligt innan du exempelvis lägger dem i en låda för vinterförvaring. Då undviker du att det bildas mögel eller att de har en unken lukt när du tar fram dem till våren. 

Övrig skötsel och underhåll

Hur mycket underhåll som krävs beror på hammockens material och ytbehandling. Kolla gärna upp vad som gäller för just den hammock du är sugen på innan du köper den. Det kan vara skönt att välja en hammock som inte behöver behandlas på nytt varje år. Du kanske också vill att din hammock ska vara billig i längden. Oavsett ytbehandling lär du inte behöva underhålla hammocken lika ofta om du följer råden för vinterförvaring och använder hammockskydd. 

Utöver underhållet behöver du bara hålla hammocken ren. Även för rengöring kan det skilja sig lite mellan olika material. De flesta utemöblerna tål en mild tvållösning som sedan sköljs bort ordentligt med vatten. För att få bort enstaka fläckar kan du börja med en fuktig trasa.