Dometic - E91FG

Lagerstatus: Beställningsvara, beräknas skickas inom 2-5 arbetsdagar
Säkra och smidiga betalningsalternativ
Fri klimatkompenserad HEMLEVERANS i hela Sverige

A

G
G
PRODUKTBLAD

Tilläggstjänster

Inbärning av produkt (699:-)
Inbärning och bortforsling av din gamla produkt (999:-)
Inbärning och installation (1 299:-)
Inbärning- installation och bortforsling av gammal produkt (1 599:-)
Installation ökar leveranstiden i genomsnitt 7 dagar.

Dometic E91FG

 • Två temperaturzoner för att lagra olika typer av vin i perfekta förhållanden
 • Uppvärmning- och kylfunktion som snabbt uppnår och behåller den angivna temperaturen
 • Frameless glasdörr med 3-skikt och filter mot UV-strålar
 • Integrerat luftcirkulationssystem för en enhetlig temperaturspridning
 • Kolfiltret och vattenbehållare skapar ett perfekt klimat för lagring och åldring av vin

Detta eleganta vinkylskåp med glasdörr har två separata temperaturzoner som kan ställas in efter behov – för rött vin, vitt vin, champange och även andra kylda drycker. Utdragbara hyllor håller vinsamlingen organiserad och ger en bekväm åtkomst. Stor lagringskapacitet på upp till 91 flaskor.

Kompressor med låg vibration Vin behöver en tyst och stabil plats för att utveckla sin smak fullt ut. Det är därför vi använder en särskild elektroniskt kontrollerad inverterkompressor i våra vinkylskåp, som knappt producerar några vibrationer. Kompressorns hastighet anpassas automatiskt till kylbehovet. När den inställda temperaturen väl har uppnåtts fortsätter kompressorn att köra extremt tyst på låg hastighet för att hålla temperaturen på en konstant nivå.

Två temperaturzoner De flesta vinkylskåp i Dometic Design Range har två separata temperaturzoner, som kan ställas in på valfri temperatur mellan +5 °C och +20 °C - vilket möjliggör en zon för rött vin och den andra för vitt. Som alternativ kan en av zonerna programmeras för förvaring av kylda drycker. I båda fallen hålls den inställda temperaturen konstant. De aktuella värdena visas på touchpanelen med blå LED.

Effektivt ventilationssystem fram Alla vinkylskåp från Dometic har ett effektivt ventilationssystem i fronten. Den varma luften från kompressorn flödar direkt till det främre ventilationsgallret, där den tar sig ut på utsidan av skåpet – en unik fördel vid inbyggnad.

Ett perfekt klimat för kvalitetsviner En förvaring av kvalitetsviner kräver en välbalanserad och stabil luftfuktighetsnivå. Den perfekta nivån varierar mellan 60 och 85 procent. Om luftfuktighetsnivån minskar dramatiskt förångas fukten genom korken. Det gör att korken torkar ut. Den blir därmed genomtränglig och skyddar inte längre vinet från syret som finns i luften. Om luftfuktighetsnivån är för hög finns det en risk att det bildas mögel på korken. Om du vill lagra dina viner under en längre tid måste du se till att du förvarar vinerna i en luktfri miljö med rätt ventilation. Gaser och lukter kommer in i vinflaskorna genom korkens porer och de kan påverka vinets smak och bouquet. Dometic vinkylskåp tillhandahåller perfekta förvaringsförhållanden för dina viner. Vinkylskåpen i serien Design Range har som standard ett aktivt kolfilter som eliminerar dålig lukt och en vattenbehållare som upprätthåller en stabil luftfuktighet. Modeller utan dessa funktioner kan uppgraderas om så önskas.

UV-filte rsom håller värmen och solstrålarna ute Det är ingen slump att viner nästan alltid förvaras i mörka glasflaskor: de är nämligen extremt ljuskänsliga. UV-strålar påverkar vinets åldringsprocess enormt. De leder till en kemisk reaktion som resulterar i en förlust av aromen. Bara några veckor i ett ljust rum påverkas smak och bouquet negativt. Något som är mer skadligt än artificiellt ljus är direkt solljus, som även genererar värme. Detta är orsaken till att alla glasdörrar till vinkylskåpen från Dometic har hög isoleringsgrad och är tillverkade med flera speciallager och täckta med ett UV-filter för maximalt skydd. För att förbättra den isolerande effekten injiceras argongas mellan glasdörrarnas olika glasskikt. Dometic erbjuder dessutom exklusiva LED-belysningar för sina vinkylskåp som ger minsta möjliga värme.

Smart temperaturkontroll Det är ovanligt för hotell, restauranger och privata hushåll att ha en traditionell vinkällare. Som tur är kan dessa förhållanden skapas med hjälp av avancerad teknologi. Dometics vinkylskåp använder en särskild uppvärmnings- och kylfunktion för att snabbt uppnå och behålla den perfekta förvaringstemperaturen. Smart elektronik justerar kylskåpet efter dess inställda temperatur och omgivningstemperaturen genom att automatiskt värma eller kyla luften.


 

Produktblad:

Varumärke: Dometic
Modellbeteckning: E91FG
Typ av kyl-/frysprodukt: Vinkylskåp
Konstruktionstyp: Fristående
Höjd (cm): 147.6
Bredd (cm): 59.5
Bredd (nischmått) (cm): 59.5
Djup (cm): 57.5
Djup (nischmått) (cm): 60
Totalvolym (l): 315
EEI: 166
Energieffektivitetsklass: G
Utsläpp av luftburet akustiskt buller (dB(A) re1 pW): C
Årlig energianvändning (kWh/år) 158
Lägsta omgivningstemperatur (°C) produkten är lämpad: 10
Högsta omgivningstemperatur (°C) produkten är lämpad: 38
Vinterinställning: Nej
Snabbinfrysningsfunktion (Ja/Nej): Nej
Garanti (år): 2

Allmän information

Dörrhängning: Höger
Hylltyp: Trä
Kylsystem: Kompressor
Placering: Fristående
Färg: Svart
Produktgrupp: Vinkylskåp

Funktioner och egenskaper

För integrering (Ja/Nej): Nej
Omhägningsbar (Ja/Nej): Ja
UV-skydd dörr (Ja/Nej): Ja
Display på dörr (Ja/Nej): Nej
Wi-Fi anslutning (Ja/Nej): Nej

Teknisk data

Antal temperaturzoner (st): 2
Kapacitet (antal flaskor): 91
Årlig energiförbrukning (kWh/år): 158
Ljudnivå (dBA): 41
Vikt (kg): 82

Energimärkning

Energiklass: G

Recensioner

Dometic - E91FG
Dometic - E115FG
 • Färg: Svart
 • Kapacitet (antal flaskor): 115
 • UV-skydd dörr (Ja/Nej): Ja
22 890:-
I lager
Witt - WCU60502BG
 • Färg: Svart
 • Kapacitet (antal flaskor): 50
 • UV-skydd dörr (Ja/Nej): Ja
17 999:-
Witt - WCI60362BG
 • Färg: Svart
 • Kapacitet (antal flaskor): 36
 • UV-skydd dörr (Ja/Nej): Ja
17 499:-

Mer från Dometic