Hårklippare

En hårklippare, eller hårtrimmer, är ett smidigt och enkelt sätt att hushålla med pengar. Att bege sig till frisören kan bli dyrt, de flesta enklare klippningar kan du fixa själv eller låta en vän göra. Med stöd av en bra hårklippare blir det ännu enklare. En hårtrimmer som är riktigt bra har ett huvud som är flexibelt och som enkelt kan följa ditt huvuds alla konturer utan att luggas och nypa. Den bör också ha många olika inställningsmöjligheter för längden av h ... Läs mer


Köpråd Hårklippare

En hårklippare, eller hårtrimmer, är ett smidigt och enkelt sätt att hushålla med pengar. Att bege sig till frisören kan bli dyrt, de flesta enklare klippningar kan du fixa själv eller låta en vän göra. Med stöd av en bra hårklippare blir det ännu enklare. En hårtrimmer som är riktigt bra har ett huvud som är flexibelt och som enkelt kan följa ditt huvuds alla konturer utan att luggas och nypa. Den bör också ha många olika inställningsmöjligheter för längden av håret. Ju mera längdinställningar desto större flexibilitet ger det dig. Ifall du investerar i en riktigt bra hårtrimmer kommer den att hålla i många år.

Pris är viktigare än vanligt

Ofta är det så att du får vad du betalar för när du köper en hårklippare. En dyrare variant kommer att hålla längre och ge ett över tid bättre resultat. Detta beror på starkare motorer och högre kvalitet på materialet i skärhuvudet.

Sladd eller sladdlös

Hårklippare kan komma med sladd vilket gör att du aldrig riskerar att få slut på ström under klippningen, men å andra sidan kräver tillgång till ett eluttag. Hårklippare kan även komma som uppladdningsbara eller drivas av vanliga batterier, vilket medför det lättare att arbeta där det passar dig. För dig som vill ha det bästa ifrån två världar finns uppladdningsbara hårklippare vilket även kan drivas med sladd.

Skärhuvud

Kontrollera vilken typ av stål skärhuvudet är gjort utav. Stålkvaliteten är ofta något det sparas med på billigare hårklippare, som gör att de behöver bytas oftare vilket ger en ökad kostnad över tid. Skärblad som är nedslitna kan även medföra att en del hår rivs istället för trimmas av vilket gör ont.