Bastudörr

Bastudörrar av glas är ett bra sätt att få ljus och rymd i bastun. Dessutom säkerställer man med en glasdörr ventilation och luftcirkulation i bastun, särskilt när avluftningsventilen finns i tvättrummet. Luften cirkulerar sedan genom luftglipan under bastudörren från bastun till tvättrummet. Bastuglasdörrar är tillverkade av säkerhetsglas som går i små bitar om det går sönder, så att man inte lätt skadas av det. ... Läs mer


Köpråd Bastudörr

Bastudörrar av glas är ett bra sätt att få ljus och rymd i bastun. Dessutom säkerställer man med en glasdörr ventilation och luftcirkulation i bastun, särskilt när avluftningsventilen finns i tvättrummet. Luften cirkulerar sedan genom luftglipan under bastudörren från bastun till tvättrummet. Bastuglasdörrar är tillverkade av säkerhetsglas som går i små bitar om det går sönder, så att man inte lätt skadas av det.

Olika dörrmodeller för bastu

Vi erbjuder olika modeller av bastudörrar, inklusive de mer traditionella dörrarna med träkarm och dörrar med aluminiumkarm. Aluminiumkarmar har en mycket längre livslängd och behåller sitt utseende, medan träkarmar alltid absorberar lite vatten och utseendet kan förändras över tid. Aluminiumlister är också tillgängliga för dörrar med aluminiumkarmar, vilket gör dem fuktbeständiga och ger en snygg finish.

Vilken storlek på bastudörren?

Det är viktigt att välja rätt storlek på bastudörren. Dörrmåtten ges alltid som ett modulmått, vilket innebär att en enhet eller modul motsvarar 100 mm. Måtten är yttermåtten på dörrkarmen eftersom bastudörren alltid levereras med karmar. Det är därför viktigt att noggrant mäta storleken på bastus dörröppning innan man beställer en bastudörr. Det lönar sig att ta mått från flera punkter. Ventilationsgapet längst ner på dörren är 200 mm och mellan karm och dörröppning lämnar man vanligtvis 10-20mm monteringshål. Till exempel, för en öppning på 800 x 2100 mm passar en dörr på 790 x 1890 mm, i modulmått blir detta 8 x 19. I de flesta fall kan hängningen av bastudörren ändras under installationsfasen, och dörrarna behöver inte beställas separat för höger- eller vänsterhängning.