Kylboxar

En elektrisk kylbox håller mat och dryck ordentligt kall under ... Läs mer

Visa endast


Dometic - CI 42 Grön
 
2 465 :-
Dometic - CI 55
 
2 805 :-
Dometic - CI 70
 
3 335 :-
Dometic - CI 85
 
3 690 :-
Dometic - CI 42
 
2 089 :-
Dometic - CI 85W
 
4 170 :-
Dometic - WCI 33
 
1 768 :-
Dometic - WCI 13
 
968 :-
Dometic - CI 110
 
4 410 :-
Dometic - WCI 22 Grön
 
1 270 :-
Dometic - WCI 22
 
2 365 :-

Köpråd Kylboxar

En elektrisk kylbox håller mat och dryck ordentligt kall under den varma resan, på campingen eller i båten. Allt för att du ska slippa kylklampar som läcker och tar plats, och istället njuta av stekande sol och ljumma havsvindar.

Det finns tre olika tekniker för att kyla: absorption, kompressor och termoelektrisk kylning. Varje teknik har sina egna specifika fördelar som rekommenderas för vissa förhållanden. Olika kylningstekniker klarar olika omständigheter, vilket är viktigt att tänka på vid val av kylbox. Termoelektriska och absorptionskylboxar kommer att kyla mellan 18 till 30 minusgrader under omgivningstemperaturen, vilket således inte är lämpligt om du reser någonstans där temperaturerna når 30 minusgrader eller mer. I varma regioner å andra sidan, rekommenderas en kompressorkylbox. Där är kylprestandan så kraftfull att den kan djupfrysa även i de varmaste omgivningstemperaturerna. Beroende på var du ska placera din kylbox och hur känslig du är för ljud kan driftsljudet från kylboxen också vara relevant att ha i åtanke. Ljudnivån beror på den kylteknik som används i kylboxen där absorptionstekniken är helt tyst, kompressorn ett mellanting och
den termoelektriska tekniken avger ett kontinuerligt ljud från fläkten. Vissa kompressorkylboxmodeller har två oberoende kylningszoner, vilket innebär att en zon kan användas för att kyla ned och den andra för att frysa ned, samtidigt. En väldigt bekväm funktion som besparar dig från att köpa två kylaggregat. Istället för att kyla ned håller en termoelektrisk kylbox mat och dryck kalla. Därför är det nödvändigt att kyla ned maten i förhand innan du beger dig ut på resan.

Alla typer av bärbara kylboxar kan förlita sig på ett batteri för strömförsörjning utanför fordonet. Alternativt kan du anamma den traditionella och billiga lösningen med kylklampar. För att behålla kylprestandan, oavsett var du befinner dig, är förmågan att driva en absorptionskylbox på gasol en viktig fördel. Om du reser längre perioder kan det vara uppskattat att ha en djupfrysningsfunktion på din kylbox. En kompressorkylbox kan frysa ned till –22 °C. För kortare resor på några dagar eller en vecka, kan en absorptionskylbox vara mer lämplig. Även om den inte är lika kraftfull som en kompressorenhet, kommer absorptionskylboxen att kyla ned innehållet.